dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Strengere controle op ordening basisgoederen in Suriname

lees ook ...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) komt met ordening van de basisgoederen. Zij heeft hiervoor tijdens een onderhoud met winkeliersvereniging de medewerking gevraagd om mee te gaan hiermee. Zo wordt verwacht dat alle supermarkthouders hun producten op een plek zetten, waardoor de consumenten een beter overzicht hebben en gemakkelijker de basisgoederen kunnen vinden.

Op deze manier worden ook de controlerende werkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) vergemakkelijkt. Voor het ordenen van de basisgoederen hebben de supermarkten een maand de tijd; van 1 mei tot 1 juni 2022.

Een andere zaak die de minister zal doorvoeren is dat de supermarkten om de twee weken ook een prijslijst met de maximumprijzen van de basisgoederen van EZ zullen krijgen, die ze zichtbaar in hun winkels moeten plaatsen, zodat de consument ook aan zelfcontrole kan doen.

Goedgekeurde weegschaal
Een ander aandachtspunt welke de minister ook naar voren heeft gebracht betreft het hebben van een goedgekeurde weegschaal in elke supermarkt. Wie zich niet hieraan houdt, zal streng door de ECD worden aangepakt. Het ministerie van EZ bekijkt ook mogelijkheden voor het versturen van de basisgoederen lijst middels een app of sms-bericht. Dit zal om de twee weken plaatsvinden, zodat de consument bij het doen van inkopen met de lijst in hun mobiel een beter overzicht heeft van de prijzen die op dat moment gelden.

De aanwezige verenigingen waren: de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS), de Vereniging van Winkeliers (VVW), de Stichting Vereniging van Surinaamse Winkeliers (St. VSW) en de Suriname Chinese United Association (SCUA).

De vertegenwoordigers van de verschillende winkeliersverenigingen die aanwezig waren bij de bespreking hebben hun medewerking toegezegd. Zij vroegen daarnaast ook aandacht voor enkele uitdagingen waarmee ze te maken hebben. Vanuit het ministerie zal er een werkgroep worden samengesteld, waarbij van elke vereniging een vertegenwoordiger zitting zal nemen, die de knelpunten als ook de oplossingenmodellen kan aandragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrengere controle op ordening basisgoederen in Suriname