Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenger toezicht op verkoop van alcohol

Geplaatst

op

De bestuursdiensten van de districten gaan winkels, horecagelegenheden en andere plekken waar alcohol wordt verkocht strenger controleren.

Volgens Districtscommissaris Jerry Miranda zijn er locaties die sterk alcoholische drank verkopen terwijl dat niet mag. Dit is alleen toegestaan voor ondernemers die hiervoor een vergunning hebben.

Districtssecretaris Dwight Sabajo legt uit dat er twee soorten vergunningen zijn voor alcoholverkoop. Eén voor ‘gedistilleerd’ en één voor ‘eet- en drinkgelagen’. De eerste wordt veelal verstrekt aan supermarkten. Winkeliers met deze vergunning moeten de drank ‘in fabrieksverpakking’ verkopen en de alcohol mag niet ter plekke gedronken worden. Exploitanten met de vergunning ‘eet- en drinkgelagen’ mogen wel drank inschenken voor klanten om ter plekke te drinken.

Ondernemers, waarvan de vergunning is verlopen, zullen eerst geëvalueerd worden alvorens de vergunning verlengd zal worden. Tevens zullen de bestuursdienst en de politie een buurtonderzoek doen om na te gaan of verkoop van alcohol in die buurt verantwoord is. Miranda is voorstander van een beleid waarbij alcoholverkoop bepaald wordt aan de hand van de behoefte van de omgeving. Er moet bijvoorbeeld geen alcoholverkoop zijn waar er een school in de buurt is. Hij wil hiermee vooral jongeren beschermen tegen het makkelijk verkrijgen van alcohol. De verwachting is dat de strengere controle ook een positieve invloed zal hebben op de preventie van criminaliteit.

Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter. De bestuursdiensten van de districten zullen, in de komende tijd, extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt en er streng op toezien dat de vergunningsvoorwaarden voor alcoholverkoop worden nageleefd.

1 Reactie

1 Reactie

  1. jong lobi

    zondag 15 januari 2017 at 18:01

    goedzo. en zo krijgen de grote jongens het voor het zeggen wie wel een vergunning krijgt en wie niet. als het eerlijk aantoe gaat is het een goede zaak. maar vaak als je een vergunning nodig hebt moet je ook vrienden hebben in de regering of iemand die je kan helpen. wat schuift het als ik je die vergunning geeft. so e go.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen