Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenger toezicht op verkoop van alcohol

Geplaatst

op

De bestuursdiensten van de districten gaan winkels, horecagelegenheden en andere plekken waar alcohol wordt verkocht strenger controleren.

Volgens Districtscommissaris Jerry Miranda zijn er locaties die sterk alcoholische drank verkopen terwijl dat niet mag. Dit is alleen toegestaan voor ondernemers die hiervoor een vergunning hebben.

Districtssecretaris Dwight Sabajo legt uit dat er twee soorten vergunningen zijn voor alcoholverkoop. Eén voor ‘gedistilleerd’ en één voor ‘eet- en drinkgelagen’. De eerste wordt veelal verstrekt aan supermarkten. Winkeliers met deze vergunning moeten de drank ‘in fabrieksverpakking’ verkopen en de alcohol mag niet ter plekke gedronken worden. Exploitanten met de vergunning ‘eet- en drinkgelagen’ mogen wel drank inschenken voor klanten om ter plekke te drinken.

Ondernemers, waarvan de vergunning is verlopen, zullen eerst geëvalueerd worden alvorens de vergunning verlengd zal worden. Tevens zullen de bestuursdienst en de politie een buurtonderzoek doen om na te gaan of verkoop van alcohol in die buurt verantwoord is. Miranda is voorstander van een beleid waarbij alcoholverkoop bepaald wordt aan de hand van de behoefte van de omgeving. Er moet bijvoorbeeld geen alcoholverkoop zijn waar er een school in de buurt is. Hij wil hiermee vooral jongeren beschermen tegen het makkelijk verkrijgen van alcohol. De verwachting is dat de strengere controle ook een positieve invloed zal hebben op de preventie van criminaliteit.

Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter. De bestuursdiensten van de districten zullen, in de komende tijd, extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt en er streng op toezien dat de vergunningsvoorwaarden voor alcoholverkoop worden nageleefd.

1 Reactie

1 Reactie

  1. jong lobi

    zondag 15 januari 2017 at 18:01

    goedzo. en zo krijgen de grote jongens het voor het zeggen wie wel een vergunning krijgt en wie niet. als het eerlijk aantoe gaat is het een goede zaak. maar vaak als je een vergunning nodig hebt moet je ook vrienden hebben in de regering of iemand die je kan helpen. wat schuift het als ik je die vergunning geeft. so e go.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen