Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenger toezicht op verkoop van alcohol

Geplaatst

op

De bestuursdiensten van de districten gaan winkels, horecagelegenheden en andere plekken waar alcohol wordt verkocht strenger controleren.

Volgens Districtscommissaris Jerry Miranda zijn er locaties die sterk alcoholische drank verkopen terwijl dat niet mag. Dit is alleen toegestaan voor ondernemers die hiervoor een vergunning hebben.

Districtssecretaris Dwight Sabajo legt uit dat er twee soorten vergunningen zijn voor alcoholverkoop. Eén voor ‘gedistilleerd’ en één voor ‘eet- en drinkgelagen’. De eerste wordt veelal verstrekt aan supermarkten. Winkeliers met deze vergunning moeten de drank ‘in fabrieksverpakking’ verkopen en de alcohol mag niet ter plekke gedronken worden. Exploitanten met de vergunning ‘eet- en drinkgelagen’ mogen wel drank inschenken voor klanten om ter plekke te drinken.

Ondernemers, waarvan de vergunning is verlopen, zullen eerst geëvalueerd worden alvorens de vergunning verlengd zal worden. Tevens zullen de bestuursdienst en de politie een buurtonderzoek doen om na te gaan of verkoop van alcohol in die buurt verantwoord is. Miranda is voorstander van een beleid waarbij alcoholverkoop bepaald wordt aan de hand van de behoefte van de omgeving. Er moet bijvoorbeeld geen alcoholverkoop zijn waar er een school in de buurt is. Hij wil hiermee vooral jongeren beschermen tegen het makkelijk verkrijgen van alcohol. De verwachting is dat de strengere controle ook een positieve invloed zal hebben op de preventie van criminaliteit.

Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter. De bestuursdiensten van de districten zullen, in de komende tijd, extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt en er streng op toezien dat de vergunningsvoorwaarden voor alcoholverkoop worden nageleefd.

1 Reactie

1 Reactie

  1. jong lobi

    zondag 15 januari 2017 at 18:01

    goedzo. en zo krijgen de grote jongens het voor het zeggen wie wel een vergunning krijgt en wie niet. als het eerlijk aantoe gaat is het een goede zaak. maar vaak als je een vergunning nodig hebt moet je ook vrienden hebben in de regering of iemand die je kan helpen. wat schuift het als ik je die vergunning geeft. so e go.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |