Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenger toezicht op verkoop van alcohol

Geplaatst

op

door

De bestuursdiensten van de districten gaan winkels, horecagelegenheden en andere plekken waar alcohol wordt verkocht strenger controleren.

Volgens Districtscommissaris Jerry Miranda zijn er locaties die sterk alcoholische drank verkopen terwijl dat niet mag. Dit is alleen toegestaan voor ondernemers die hiervoor een vergunning hebben.

Districtssecretaris Dwight Sabajo legt uit dat er twee soorten vergunningen zijn voor alcoholverkoop. Eén voor ‘gedistilleerd’ en één voor ‘eet- en drinkgelagen’. De eerste wordt veelal verstrekt aan supermarkten. Winkeliers met deze vergunning moeten de drank ‘in fabrieksverpakking’ verkopen en de alcohol mag niet ter plekke gedronken worden. Exploitanten met de vergunning ‘eet- en drinkgelagen’ mogen wel drank inschenken voor klanten om ter plekke te drinken.

Ondernemers, waarvan de vergunning is verlopen, zullen eerst geëvalueerd worden alvorens de vergunning verlengd zal worden. Tevens zullen de bestuursdienst en de politie een buurtonderzoek doen om na te gaan of verkoop van alcohol in die buurt verantwoord is. Miranda is voorstander van een beleid waarbij alcoholverkoop bepaald wordt aan de hand van de behoefte van de omgeving. Er moet bijvoorbeeld geen alcoholverkoop zijn waar er een school in de buurt is. Hij wil hiermee vooral jongeren beschermen tegen het makkelijk verkrijgen van alcohol. De verwachting is dat de strengere controle ook een positieve invloed zal hebben op de preventie van criminaliteit.

Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter. De bestuursdiensten van de districten zullen, in de komende tijd, extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt en er streng op toezien dat de vergunningsvoorwaarden voor alcoholverkoop worden nageleefd.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
jong lobi

goedzo. en zo krijgen de grote jongens het voor het zeggen wie wel een vergunning krijgt en wie niet. als het eerlijk aantoe gaat is het een goede zaak. maar vaak als je een vergunning nodig hebt moet je ook vrienden hebben in de regering of iemand die je kan helpen. wat schuift het als ik je die vergunning geeft. so e go.Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X