Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenger toezicht op verkoop van alcohol

Geplaatst

op

door

De bestuursdiensten van de districten gaan winkels, horecagelegenheden en andere plekken waar alcohol wordt verkocht strenger controleren.

Volgens Districtscommissaris Jerry Miranda zijn er locaties die sterk alcoholische drank verkopen terwijl dat niet mag. Dit is alleen toegestaan voor ondernemers die hiervoor een vergunning hebben.

Districtssecretaris Dwight Sabajo legt uit dat er twee soorten vergunningen zijn voor alcoholverkoop. Eén voor ‘gedistilleerd’ en één voor ‘eet- en drinkgelagen’. De eerste wordt veelal verstrekt aan supermarkten. Winkeliers met deze vergunning moeten de drank ‘in fabrieksverpakking’ verkopen en de alcohol mag niet ter plekke gedronken worden. Exploitanten met de vergunning ‘eet- en drinkgelagen’ mogen wel drank inschenken voor klanten om ter plekke te drinken.

Ondernemers, waarvan de vergunning is verlopen, zullen eerst geëvalueerd worden alvorens de vergunning verlengd zal worden. Tevens zullen de bestuursdienst en de politie een buurtonderzoek doen om na te gaan of verkoop van alcohol in die buurt verantwoord is. Miranda is voorstander van een beleid waarbij alcoholverkoop bepaald wordt aan de hand van de behoefte van de omgeving. Er moet bijvoorbeeld geen alcoholverkoop zijn waar er een school in de buurt is. Hij wil hiermee vooral jongeren beschermen tegen het makkelijk verkrijgen van alcohol. De verwachting is dat de strengere controle ook een positieve invloed zal hebben op de preventie van criminaliteit.

Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter. De bestuursdiensten van de districten zullen, in de komende tijd, extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt en er streng op toezien dat de vergunningsvoorwaarden voor alcoholverkoop worden nageleefd.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
jong lobi

goedzo. en zo krijgen de grote jongens het voor het zeggen wie wel een vergunning krijgt en wie niet. als het eerlijk aantoe gaat is het een goede zaak. maar vaak als je een vergunning nodig hebt moet je ook vrienden hebben in de regering of iemand die je kan helpen. wat schuift het als ik je die vergunning geeft. so e go.Advertentie

Suriname

Agrarisch bedrijf Nationaal Leger getraind in gebruik pesticiden

Geplaatst

op

door

Personeel van het agrarisch bedrijf Nationaal Leger (NL) is getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden. Deze training, op het agrarisch bedrijf van NL te Von Freyburg in het district Saramacca, is verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Er is gekeken naar de manier waarop manschappen zichzelf en naaste omgeving kunnen beschermen tegen de nadelige effecten van pesticiden. Aan de manschappen is gepresenteerd wat er allemaal kan gebeuren bij het onbeschermd toedienen van pesticiden. Ondanks niet alle gevolgen direct zichtbaar zijn, komt het in sommige gevallen pas na enige tijd aan het licht. Met de manschappen is de manier van hoe te meten en hoeveel spuitvloeistof wordt gebruikt in de praktijk, uitgevoerd.

Door de leidinggevende ter plekke is aangegeven, dat het Nationaal Leger het boegbeeld moet zijn van hoe producten op een verantwoorde wijze worden geteeld. Het kan en dat moet met dit bedrijf waar gemaakt kunnen worden.

LVV-minister Rabindre Parmessar heeft de afdeling Bestrijdingsmiddelen het veld in gestuurd, om zoveel als mogelijk de samenleving te informeren over het verantwoord gebruik van pesticiden. Het ministerie wil hiermee de samenleving erop attenderen, om over te gaan tot het consumeren van veilig geteeld voedsel.

Lees verder

Suriname

Startsein bouw 200 woningen te Richelieu gegeven

Geplaatst

op

door

Er wordt steeds meer gebouwd in het district Commewijne. Te Richelieu is het startsein gegeven voor de bouw van 200 woningen. Dit is de eerste fase, want er zullen meer huizen verrijzen. “Men had geen geloof in dit woningbouwproject. Mensen vroegen hun geld terug, maar je ziet het resultaat vandaag. Er wordt een aanvang gemaakt”, zegt gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack.  Hij is zelf initiatiefnemer van het project Housing District Commewijne.

Rajiv Ramsahai, die het district in het parlement vertegenwoordigt, zegt dat president Desiré Bouterse er alles aan doet om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Hij is ervan overtuigd, dat de regering zekerheid biedt aan de samenleving en heeft aangegeven dat momenteel in De Nationale Assemblée de wet Woningbouwfonds wordt behandeld.

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne, zegt dat er weer een startsein voor een ontwikkelingsproject is gegeven in het district. “Dagelijks merken wij dat er bij mensen een behoefte is om een eigen woning te hebben. De regering laat hiermee zien, dat ze er alles aan doet om ervoor te zorgen dat personen in aanmerking kunnen komen. We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. Wij moeten blijven werken aan de toekomst van dit district”, stelt de burgervader.  

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat een dak boven het hoofd van eminent belang is voor de ontwikkeling van de mens. “Kinderen kunnen beter opgroeien in een vertrouwde omgeving, die voldoet aan de minimale levensstandaarden. Deze regering werkt en we merken dat ze niet alleen werken, maar het samen doen met de gemeenschap.” Naast de woningen worden ook scholen gebouwd. Echter is het de taak van ons allen om dit te onderhouden, benadrukt Chotkan.

Lees verder

Meest gelezen

X