Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strenge veiligheid bij installatie korpschef

Geplaatst

op

door

De veiligheid van de gasten bij de installatie van Roberto Prade tot korpschef van het Korps Politie Suriname op maandag 19 augustus is gewaarborgd. Tijdens de plechtigheid wordt vrijwel de totale regering verwacht. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders zijn voor deze gelegenheid uitgenodigd, zegt Milton Kensmil van de commissie die belast is met de installatie ceremonie.

Het gaat om een plechtig moment, waarbij het commando wordt overgedragen van de ene naar de andere korpschef. Prade wordt maandag officieel de 49ste korpschef van de politie. De verwachting is dat korpschef Agnes Daniel aanwezig is om het vaandel over te dragen aan haar opvolger.

Voor de organisatie van deze activiteit heeft de politie ondersteuning gekregen van het directoraat Nationale Veiligheid. Kensmil hoopt dat eenieder zich zal houden aan de veiligheidsregels en aanwijzigingen opvolgt. “Niets is aan het toeval overgelaten en daarom worden op die dag hoge veiligheidsnormen gehanteerd”, zegt commissievoorzitter Raoul Hellings. Naast president Desiré Delano Bouterse en andere hoogwaardigheidbekleders zullen ook diplomaten aanwezig zijn. In het internationaal recht, met name in de diplomatieke wereld, wordt zwaar getild aan veiligheid.

Ook voor de inspectieroute van de president zijn er richtlijnen uitgezet. De werkzaamheden voor de organisatie beginnen maandag al om zes uur ‘s morgens. Het gebied rondom de Politie Academie zal voor deze ceremonie afgesloten zijn. Op het publiek wordt het beroep gedaan om zijn route aan te passen.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Randy

leuk in Suriname kan iedereen bijna chef zijn. in NL zou hij niet hoger dan een inspecteur worden. gelukkig voor hem. gefeliciteerd.

Terence

misschien was hij in NL wel een minister van justitie geworden de eerste zwarte minister. maar ook ik feliciteer deze meneer met deze baan met zoveel verantwoordingAdvertentie

Suriname

Regering Bouterse focust op vijf speerpunten naar 2020 toe

Geplaatst

op

door

De regering Bouterse zal zich op weg naar de verkiezingen van 2020 toe focussen op woningbouw, het grondbeleid, de infrastructuur, het sociaal beleid en een inhaalslag plegen in de schaalindeling van ambtenaren. Hiervoor is een structuur opgezet en presidentiële commissie ingesteld, die deze zaken ter hand moet nemen.  In het praatprogramma Bakana Tori via Radio SRS heeft president Desi Bouterse benadrukt, dat deze vijf speerpunten allemaal specifiek te maken hebben met het verbeteren van de menselijke omstandigheden. De economie van het land geniet de hoogste prioriteit bij hem, alsook de financiële stroom.

Volgens het staatshoofd is belangrijk dat “het schip op koers blijft”. Hierover is donderdag nog vergaderd met de regerings- en partijtop. Hoewel de regeringsleider in een derde regeertermijn gelooft, waarschuwt hij dat er nog veel werk aan de winkel is. Hij weet dat burgers ontevreden zijn en heeft daar begrip voor, maar geeft meteen aan dat er “terecht ontevredenen zijn en zij die onterecht ontevreden zijn.” President Bouterse heeft verder aangegeven,  dat er personen zijn wiens problemen niet opwegen tegen de problemen waarmee de regering zich bezig wil houden. De vijf speerpunten blijven prioriteit van de regering, zegt de regeringsleider.

Lees verder

Suriname

Juspol opent politie-unit bij VCB

Geplaatst

op

door

Vlak vóór de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) en tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een unit van de politie in gebruik genomen. Het departement wil met deze speciale unit meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo. Justitieminister Stuart Getrouw zegt, dat dit project één is dat hij al lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in deze omgeving en de strategische doelen die Juspol wil bereiken, is het volgens Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust alsook de criminaliteitsbeheersing plaats,” zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman zullen vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer plaatsvinden. Getrouw heeft de VCB bedankt voor de ondersteuning en goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan, hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. De unit is een handreiking aan de samenleving voor een goede en betere dienstverlening van de politie, stelt de minister.

Volgens korpschef Roberto Prade is het de bedoeling, dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale Markt. “We hebben vaker van burgers vernomen, dat het lijkt alsof de politie die op de markt is gehuisvest, zich daar schuilhoudt. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij heeft de samenleving opgeroepen om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso evalueren en kijken hoe het zal werken. Waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen,” stelt de korpschef. De politiepost op de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X