zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Streekziekenhuis Atjoni is vrouw die complicaties opliep tijdens de bevalling

lees ook ...

Zanger componist Theo Bijlhout (81 jaar) overleden

 Theo Bijlhout werd als zeven maands baby geboren en de dokter zei aan zijn moeder dat baby Theo hoogstens een paar dagen zou leven. “God bepaalt zijn levensduur”, antwoordde zijn moeder en zij had vo...

Vier Cubaanse artsen  kunnen ter beschikking gesteld worden van het streekziekenhuis Atjoni, maar verder  ontbreekt heel veel. Er is geen personeel, geen stromend water en geen electriciteit. De instelling telt twintig bedden en beschikt over een verpleegkundig directeur, een waarnemend directeur en drie bewakers. Werving van overig personeel, die nodig zijn voor het functioneren van de instelling is om onbekende reden stopgezet.

 De nutsvoorzieningen waren bij de opening van de instelling wel aanwezig. “Wij kunnen niet meer spreken van een ziekenhuis als er geen water uit de kraan komt en er geen elektriciteit is”, zegt de verpleegkundig directeur.  Voor haar is het ziekenhuis  hetzelfde als  een zwangere vrouw die complicates tijdens de bevalling heeft opgelopen. Handen wassen na een behandeling is een regelmaat in een ziekenhuis voor het personeel. Er bestaan medicijnen, die niet buiten een koelkast opgeslagen kunnen worden.

“Ik kijk uit naar middelen vanuit Volksgezondheid voor de nutsvoorzieningen en ook voor de aanschaf van een ambulance,” zegt  Noordzee die verder meldt dat de  apotheek en het laboratorium nog niet zijn ingericht. “De middelen daarvoor zijn nog niet vrijgemaakt.”

Het doet Jeroe goed dat het ministerie van Volksgezondheid de Cubaanse artsen in dienst heeft genomen. “Als men zo voortvarend doorgaat op Volksgezondheid verwacht ik de heropening midden dit jaar.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStreekziekenhuis Atjoni is vrouw die complicaties opliep tijdens de bevalling