maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Strategische programma’s nodig voor jeugdontwikkelingsbeleid

lees ook ...

Twins Kapsalon partner in succesvolle Kappers-A opleiding on...

Zeventien cursisten van de Kappers-A opleiding hebben hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van hun opleiding, aangeboden onder het project: ‘Wroko fu mek moni’. Minister Stev...

Het ontwikkelen van strategische programma’s is in de visie van de Stichting Reik Uit naar Meer, meer bekend als Stichting Rumas, belangrijk voor het jeugdontwikkelingsbeleid. Daarom is de stichting bereid om de regering hierin bij te staan. De bestuursleden Emmy Hart (voorzitter), Lilian Wiebers (coördinator monitoring en evaluatie), aankomend directeur Jokhan Robinson en Patrick Roland Bottse (begeleider, coach en counselor) hebben op weg naar nationale dialoog voorgesprekken met president Chandrikapersad Santokhi gevoerd.

Het staatshoofd erkent dat Rumas een autoriteit is in de Surinaamse samenleving vanwege de ontwikkelingsprojecten die zij uitvoert voor kansarme jongeren. Jeugdontwikkeling is heel belangrijk voor Rumas, zegt Wiebers. De organisatie werkt met risicojongeren, vroege schoolverlaters en jongeren in conflict met justitie. Zij vindt het ontwikkelen van strategische programma’s voor deze groepen van eminent belang. De jongeren worden gedurende de begeleiding vaardigheden bijgebracht voor vaktraining en ondernemerschap.

Naast deze hard skills neemt het bijbrengen van normen en waarden een heel belangrijke plaats in. Wiebers legt de nadruk op een geïntegreerde aanpak, waarbij de duurzaamheid van de resultaten telt. Aankomend directeur Robinson wees de president ook op het belang van het betrekken van ouders. Daarom is onlangs de unit gezinscoaching opgestart. Verder is Rumas zich gaan richten op het begeleiden van sociaal zwakkeren. Hart vroeg de ondersteuning van de regering in deze programma. Ze zegt dat de deskundigheid er is, maar dat de stichting graag mankracht heeft.

President Santokhi noemt Rumas een autoriteit in de Surinaamse samenleving vanwege de ontwikkelingsprojecten die zij uitvoert voor kansarme jongeren. Hij heeft de inzichten van de organisatie aangehoord en is samen met de bestuursleden ingegaan op enkele punten die meteen aangepakt kunnen worden. Partijen hebben ook van gedachten gewisseld over onder meer de aanpak in de houtsector en het implementeren en uitvoeren van sociale programma’s.

Het staatshoofd zegt dat wat is aangedragen belangrijk is om mee te nemen in het omgooien van het beleid naar aanleiding van de incidenten op 17 februari. Volgens voorzitter Hart is Rumas er juist voor de groep die tot rellen is overgegaan. De stichting tracht volgens haar een balans te vinden tussen gewenst en ongewenst gedrag.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrategische programma’s nodig voor jeugdontwikkelingsbeleid