zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Strategieën voor veiligheid en efficiëntie focus in politie-leger overleg Suriname

lees ook ...

USAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Surinam...

De School Safety Course, een baanbrekend initiatief gericht op het voorbereiden van scholen op natuurrampen en andere noodsituaties, werd succesvol afgerond op het ministerie van Onderwijs. Dit progra...

Onlangs brachten de nieuw aangestelde korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Bryan Isaacs, en de commissarissen Melvin Pinas en Rishi Akkal, een kennismakingsbezoek aan de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen. Dit bezoek markeert een significante stap in het versterken van de samenwerkingsverbanden tussen de twee veiligheidsorganen van Suriname.

Tijdens de ontmoeting kwamen diverse belangrijke thema’s aan bod. De focus lag op het uitwisselen van strategieën om de veiligheid in het binnenland te verhogen, het efficiënt inzetten van middelen en personeel, en het verdiepen van de samenwerking op het gebied van training en ontwikkeling. Hierbij werd ook de mogelijkheid tot samenwerking met hogere onderwijsinstellingen besproken.

De gesprekken strekten zich verder uit over het voortzetten van de samenwerking op het vlak van bedrijfsvoering en de synergie tussen de technische diensten van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname. Het doel van deze dialoog is om beide organisaties optimaal te laten functioneren binnen hun grondwettelijke kaders, terwijl ze elkaar ondersteunen om de veiligheid van het land en zijn inwoners te garanderen.

Met deze kennismaking hebben het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname hun commitment aan elkaar en aan het volk van Suriname herbevestigd. Ze benadrukken het belang van een naadloze samenwerking en communicatie om de uitdagingen op het gebied van nationale veiligheid gezamenlijk en effectief aan te gaan. Dit initiatief is een positief teken voor de toekomst, waarbij de integrale veiligheid van Suriname centraal staat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrategieën voor veiligheid en efficiëntie focus in politie-leger overleg Suriname