Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strafzittingen vanaf woensdag weer hervat op andere locaties

Geplaatst

op

door

Gister meldden wij dat al ruim honderd strafzittingen niet door konden gaan doordat griffiers van de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo het werk hebben neergelegd. Minister van Dijk-Silos heeft de situatie bekeken en komt nu met een oplossing. Vanaf komende woensdag zullen de strafzittingen weer worden hervat.

Minister van justitie en politie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft naarstig gezocht naar een oplossing voor het probleem. Het huidige rechtsgebouw had zoveel mankementen dat de griffiers besloten er niet langer in te willen werken. De minister heeft nu als oplossing dat het oude gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en een deel van het oud parketgebouw aan de Henck Arronstraat, beiden in Paramaribo, zullen functioneren als rechtszalen. Maandag zal het oude hof gebouw worden opgeleverd en justitie zal zelf het oud parketgebouw klaarmaken voor gebruik. Woensdag zullen er dan weer zittingen kunnen plaatsvinden. Het oude rechtsgebouw aan de Fred Derbystraat zal niet meer gebruikt worden. De geboden oplossing zal ook tijdelijk zijn, in afwachting tot het nieuwe rechtsgebouw aan de Mgr Wulfinghstraat klaar is voor oplevering.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X