Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strafzittingen vanaf woensdag weer hervat op andere locaties

Geplaatst

op

Gister meldden wij dat al ruim honderd strafzittingen niet door konden gaan doordat griffiers van de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo het werk hebben neergelegd. Minister van Dijk-Silos heeft de situatie bekeken en komt nu met een oplossing. Vanaf komende woensdag zullen de strafzittingen weer worden hervat.

Minister van justitie en politie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft naarstig gezocht naar een oplossing voor het probleem. Het huidige rechtsgebouw had zoveel mankementen dat de griffiers besloten er niet langer in te willen werken. De minister heeft nu als oplossing dat het oude gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en een deel van het oud parketgebouw aan de Henck Arronstraat, beiden in Paramaribo, zullen functioneren als rechtszalen. Maandag zal het oude hof gebouw worden opgeleverd en justitie zal zelf het oud parketgebouw klaarmaken voor gebruik. Woensdag zullen er dan weer zittingen kunnen plaatsvinden. Het oude rechtsgebouw aan de Fred Derbystraat zal niet meer gebruikt worden. De geboden oplossing zal ook tijdelijk zijn, in afwachting tot het nieuwe rechtsgebouw aan de Mgr Wulfinghstraat klaar is voor oplevering.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |