Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strafzittingen vanaf woensdag weer hervat op andere locaties

Geplaatst

op

Gister meldden wij dat al ruim honderd strafzittingen niet door konden gaan doordat griffiers van de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo het werk hebben neergelegd. Minister van Dijk-Silos heeft de situatie bekeken en komt nu met een oplossing. Vanaf komende woensdag zullen de strafzittingen weer worden hervat.

Minister van justitie en politie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft naarstig gezocht naar een oplossing voor het probleem. Het huidige rechtsgebouw had zoveel mankementen dat de griffiers besloten er niet langer in te willen werken. De minister heeft nu als oplossing dat het oude gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en een deel van het oud parketgebouw aan de Henck Arronstraat, beiden in Paramaribo, zullen functioneren als rechtszalen. Maandag zal het oude hof gebouw worden opgeleverd en justitie zal zelf het oud parketgebouw klaarmaken voor gebruik. Woensdag zullen er dan weer zittingen kunnen plaatsvinden. Het oude rechtsgebouw aan de Fred Derbystraat zal niet meer gebruikt worden. De geboden oplossing zal ook tijdelijk zijn, in afwachting tot het nieuwe rechtsgebouw aan de Mgr Wulfinghstraat klaar is voor oplevering.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen