vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Strafzaak tegen oud-bankdirecteur en medeverdachten hervat

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Op 19 december 2023 zette de kantonrechter de behandeling voort van de strafzaak tegen de verdachten Ginmardo Kromosoeto, Gardelito Hew A Kee, Brain Jurgens, Robert Putter, Joy ten Berge en W. Sardjo. Tijdens deze zitting werden de verweren van zowel de verdediging als de vervolging voor de tweede keer behandeld. Advocaat mr. Nailah van Dijk handhaafde in haar tweede beurt het verweer dat ze had ingebracht tegen verdachte Putter.

Ze verzocht de kantonrechter om de dagvaarding nietig te verklaren, zichzelf onbevoegd te verklaren voor de zaak, of het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren. Ook herhaalde ze haar verzoek om de strafzaak van de niet-verschenen verdachten als een zaak op tegenspraak te behandelen, namens haar collega’s mr. Guno Castelen en mr. Raoul Lobo, meldt het Hof van Justitie.

Advocaat mr. Murwin Dubois bleef in zijn tweede beurt bij de eerder ingebrachte verweren in de zaken tegen Kromosoeto en Hew A Kee. Hij vroeg om nietigverklaring van de dagvaarding en schorsing van de zaken totdat voeging heeft plaatsgevonden. Hij benadrukte dat het onderzoek naar de strafbare feiten in verschillende fasen is opgesplitst en dat sommige fasen nog in onderzoek zijn bij de rechter-commissaris.

Dubois pleitte voor schorsing totdat alle feiten zijn gevoegd, waarna alle zaken gezamenlijk kunnen worden behandeld. In haar tweede beurt verzocht de officier de kantonrechter om de verweren te verwerpen. Ze betoogde dat de dagvaarding geldig is, de kantonrechter bevoegd is, het Openbaar Ministerie ontvankelijk is, en voeging niet mogelijk is.

Wat betreft het verzoek van de advocaten om de zaken tegen de niet-verschenen verdachten als zaken op tegenspraak te behandelen, vroeg de officier om uitstel voor haar dupliek.

De volgende zitting staat gepland op 30 januari 2024, waar de kantonrechter zal beslissen over de verweerpunten van de advocaten en de officier van justitie zal dupliceren met betrekking tot het verzoek om de zaken van de niet-verschenen verdachten als zaken op tegenspraak te behandelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrafzaak tegen oud-bankdirecteur en medeverdachten hervat