maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Strafzaak 8 december staat 5 januari op programma

lees ook ...

Lijk ondernemer A.A opgegraven

Het lijk van de ondernemer A.A (52) is aan de Rijsdijk opgegraven door de Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing. Hij is vermoedelijk beroofd en vermoord. De man was sinds 2 juli vermist. De...

Op 5 januari gaat de 8 december strafzaak  weer voor. De raadkamer bestond uit president, Dinesh Sewrattan, en  de rechters Anand Charan en kolonel Dennis Kamperveen.  Bij de uitspraak over de wraking ingediend door advocaat Irvin Kanhai, zal er een nieuw lid worden toegevoegd, omdat de kolonel niet een oordeel kan vellen over zichzelf.

Kanhai is raadsman van de verdachten Desi Bouterse, Iwan Dijksteel, Stephanus Dendoe, Benny Brondenstein en Ernst Geffery.

De raadsman heeft naar voren gebracht dat  kolonel Kamperveen en slachtoffer André Kamperveen bloedverwanten zijn, die dezelfde grootvader hebben. De verdachten twijfelen daarom aan de objectiviteit van kolonel Dennis Kamperveen in deze zaak. Het is ook gebleken dat de rechter bij de schouw in Fort Zeelandia alleen vragen heeft gesteld over zijn bloedverwant Kamperveen. Tijdens de zitting van 16 december bracht Kanhai dit naar voren.

President van de raadkamer, rechter Dinesh Sewratten, deelde mee dat de zaak alleen voortgezet kan worden na een oordeel over deze wraking. Kamperveen zou in dit geval geen oordeel over zichzelf kunnen doen. Een nieuw lid moest worden toegevoegd. De stand van zaken zal donderdag bekend worden gemaakt. Indien Irvin Kanhai gelijk krijgt, zal de hogerberoepszaak opnieuw in behandeling genomen moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrafzaak 8 december staat 5 januari op programma