woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4
(1)

Straatverkoop Jodenbreestraat geordend

lees ook ...

Op naar een Nationaal Klimaat Accoord

Op dinsdag 07 februari is er een workshop van start gegaan, over het toegang krijgen tot nieuwe bronnen van  klimaat financiering, die nog drie dagen duurt. Er wordt op de workshop een inclusieve mult...

De ordening van de Jodenbreestraat is op vrijdag 5 maart 2021 besproken met belanghebbende partijen, waaronder districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost, straatventers, handelaren en de politie. Men is samen met Maverick Boejoekoe, Directeur van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), tot een overeenstemming gekomen betreffende de nieuwe voorwaarden die zullen gelden voor de straatventers. Districtscommissaris Bhola zegt dat hiermee de onzekerheid waarin deze groep een hele poos verkeerde, is weggenomen. De voorwaarden die zijn vervat in een 25-tal regels zijn aan de venters voorgehouden en na intensieve discussies heeft men consensus bereikt, wat de burgervader zei een prettig moment te vinden.

De bedoeling is dat de straatverkopers zich houden aan de vergunningsvoorwaarden. Dit moet leiden tot ordening, veiligheid en rust in de Jodenbreestraat. “We wiillen daar vervuiling, criminaliteit, drukte en een onveilige situatie voorkomen”, zegt DC Bhola. Het commissariaat gaat de mensen begeleiden in het proces. Zo zullen ze worden aangewezen waar ze moeten staan. Er komen standnummers en badges zodat duidelijk herkenbaar is wie verkoper is en wie waar mag staan. Ook zullen er openingstijden vastgelegd worden. De nieuwe voorwaarden zullen ook gelden voor hen die in het verleden wel een vergunning hadden, maar daar nu niet meer over beschikken.

De ordening moet winkelen en zakendoen aangenaam maken voor bezoekers, straatventers, en handelaren/winkeliers in de Jodenbreestraat. Districtscommissaris Bhola erkent dat er tot nu toe sprake is van theorie. Hij kijkt er naar uit hoe de aanpak in de praktijk zal  werken en houdt rekening met ‘kinderziekten’. Waar nodig zal er gecorrigeerd worden. In ieder geval hebben de handelaren reeds aangegeven dat zij er geen moeite mee hebben dat er op straat spullen ten verkoop worden aangeboden. Zij hadden wel graag ordening hierin en zijn dan ook ingenomen met de nieuwe voorwaarden. In deze regelgeving is ook expliciet opgenomen dat de venters niet voor de winkels mogen staan. “Alle partijen konden zich daarin terugvinden”, geeft DC Bhola mee.

Patrick Kobi, woordvoerder Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat, spreekt de hoop uit dat er een duurzame oplossing komt voor de straatventers. “We willen niet ontruimd worden.” Hij behoort zelf ook tot deze groep, die naar zijn zeggen ook ondernemers kent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStraatverkoop Jodenbreestraat geordend