zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Straatlampen Saramacca worden vervangen

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket vervroegd uittreden Overheidsdien...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Parlementariër Debie van de VHP heeft meerdere keren alarm geslagen ten aanzien de straatverlichting te Saramacca. Eindelijk word de verlichting aangepakt. Er is gestart met de vervanging van defecte lampen. Later  zullen deze vervangen worden door nieuwe Smartlampen. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, heeft de noodzaak hiervan aangegeven.

De huidige lampen bevatten kwik. Het gebruik van de nieuwe lampen zal zaken voor iedereen vergemakkelijken, omdat mankementen, direct aangegeven zullen kunnen worden. De lampen kunnen op afstand bediend  worden. Kosten zullen bespaard worden, omdat de nieuwe lampen veel minder energie verbruiken, en wel 40 procent minder.

“In alle zes ressorten van het district zullen de lampen volgens de minister vervangen worden. De buurtbewoners zijn de minister zeer erkentelijk. Dit, vanwege het feit dat vooral de schoolkinderen in de vroege ochtend in het donker bussen pakken om naar school te gaan,” aldus de parlementariër.

Dit Smart Ledproject van de Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft rekening gehouden met het klimaat van ons land, bij de introductie van deze lampen in 2014. De lampen hebben 100.000 branduren, en men plaats ze zodanig, dat de efficiëntie die wordt nagestreefd optimaal is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStraatlampen Saramacca worden vervangen