woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Stotterende moordverdachte krijgt 1 jaar in plaats van 10

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

In augustus werd J.F. in verzekering gesteld te Brokopondo voor het bewusteloos slaan van een collega, die later kwam te overlijden. Hij werd gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar. De strafeis van de vervolgambtenaar van 10 jaar vond de raadsvrouw te hoog, en pleitte voor minder straf, in acht nemende het feit dat J.F zijn hele leven slachtoffer is geweest van een handicap. Hij stottert, en dat heeft geleid tot agressief gedrag.

J.F. was te werk gesteld in een goudkamp achter Balingsoela. Hij werd als kind gepest, maar ook daarna werd  deze ellende vervolgd. Uit zelfverdediging was hij genoodzaakt een agressieve houding aan te nemen. Nu bestaat er ook geen psychologisch rapport, omdat deze specialisten niet werken voor de staat op dit moment wegens betalingsachterstand.

Hij kookte op 11 augustus jongstleden, maar zijn collega’s vonden dat het eten, die dag niet goed genoeg was. Een twist eindigde met een slag op het hoofd van het slachtoffer, die bewusteloos raakte en later het leven liet in een polikliniek. Heeft een slachtoffer een ander slachtoffer geproduceerd?

De rechter ging mee met het verweer, omdat J.F nooit begeleid is voor het stotteren, noch voor het agressief gedrag.

Het verzoek van de raadsvrouw om alles dat in het nadeel van de verdachte werkte en nog steeds werkt in zijn voordeel te overwegen is meegenomen. Kantonrechter Daniella Karamatali nam alles mee in haar oordeel, en legde een gevangenisstraf op van een jaar met aftrek van voorarrest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStotterende moordverdachte krijgt 1 jaar in plaats van 10