donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

‘Storytelling the ultimate communication tool’

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

Bij de verkoop van een pangi, die het inkomen is van veel ontwerpers, wordt een sterk staaltje storytelling gehanteerd. Grote bedrijven hanteren wereldwijd storytelling. Paul Middelijn, Sherida Mormon en Vanessa Limon willen de Surinaamse gemeenschap hiervan bewust maken door de online Anansi International Storytelling Academy (AISA) te starten.

AISA wordt zaterdag via Zoom middels de webinar ‘Storytelling the ultimate communication tool’  geïntroduceerd. De kern van het vak storytelling zal worden belicht en het publiek krijgt de eerste verhalen te horen en hun betekenis. Verder zal men duidelijk maken welke rol dit kan vervullen in het onderwijs en binnen elk sociaal-maatschappelijk domein.

Theatermaker, regisseur en acteur Tolin Alexander en Mary Sue Siegel zullen de vragen van het publiek beantwoorden. Alexander maakt veel gebruik van storytelling en heeft eerder gewerkt met Middelijn. Siegel is een Amerikaanse psychotherapeut die haar praktijk in Nederland heeft en wereldwijd actief is op dit gebied.

Op de website van AISA zijn alle updates in coaching, trainingen en andere activiteiten vermeld. Er zijn trainingen voor scholen, leerkrachten en jongeren, maar ook workshops in hedendaagse storytelling. Het plan is om maandelijks een webinar te organiseren, waarbij allerlei onderwerpen worden behandeld. “AISA heeft contact met storytellers van over de hele wereld. Er zijn plannen om deze contacten verder uit te breiden. Onze missie is dat we mensen trainen in het vertellen, zodat we hen de wereld in kunnen sturen, omdat we zeker weten dat Suriname de potentie heeft”, verklaart Middellijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Storytelling the ultimate communication tool'