zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Stortingskosten US-dollars bij Surinaamse banken afgeschaft

lees ook ...

Platform ISOS streeft naar verbeterde rechten voor mensen me...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft onlangs het platform Integrale Samenwerking van Organisaties met een Speciale hulpvraag (ISOS) geïnstalleerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Bronto...

Ingaande 30 mei hoeven cliënten de 4 procent stortingskosten voor cash US-dollars bij banken niet meer te betalen. Het ministerie van Financiën en Planning maakt bekend, dat op instigatie van minister Armand Achaibersing deze kosten worden afgeschaft. De samenleving wordt al enige tijd geconfronteerd met het fenomeen van de hoge stortingskosten. Dit leidt tot irritatie bij klanten en brengt ook extra kosten met zich mee.

De oorzaak ligt in de beperking voor banken om contante valuta naar het buitenland te verschepen. Hierdoor raken de kluizen vol, hetgeen zorgt voor hogere kosten. Het probleem van verscheping wordt op termijn opgelost, meldt het ministerie. Het gaat hier dus om een tijdelijk probleem in de bankensector. In de visie van minister Achaibersing moet de samenleving niet hiermee worden opgezadeld.

Donderdagavond is constructief overleg gevoerd tussen de Centrale Bank van Suriname, het ministerie van Financiën en Planning en de commerciële banken. Na een dringend beroep van de minister is door de gezamenlijke banken besloten de stortingskosten af te schaffen.

De van toepassing zijnde compliance regels bij contante stortingen zullen uiteraard nog steeds worden toegepast. Dit in het kader van NRA en het anti-witwasbeleid. Gerelateerd hieraan is de kwestie van geld invoer en -uitvoer. Binnen twee weken zal op dit gebied het toezicht worden aangescherpt. Hierover zal nader overleg plaatsvinden met de bankensector alsmede andere belangrijke belanghebbenden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStortingskosten US-dollars bij Surinaamse banken afgeschaft