vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Storing tijdens werkzaamheden reden stroomuitval

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Vanochtend rond 06:25 uur trad er een storing op in het electriciteitsverkeer tijdens de werkzaamheden van de EBS aan de hoogspanningslijnen vanuit Afobaka, waarbij er een lijn die in bedrijf was, uitviel. Als gevolg hiervan kwam het EPAR gebied (Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca) voor plusminus twee uren zonder elektriciteit te zitten.

Ongeveer 60 procent van de elektrische energie die nodig is om de vraag in het EPAR gebied te dekken, is afkomstig van de SPCS hydrocentrale. Hiernaast wordt het EPAR gebied ook voorzien door de thermische centrales van SPCS en de N.V. Energie bedrijven Suriname (EBS). Als gevolg van dit tekort is het beveiligingssysteem van het netwerk aangesproken, met de blackout als gevolg.

Na herstelwerkzaamheden op de lijn vanuit Afobakka, kon de EBS weer overgaan tot het voorzien van de verschillende gebieden. Rond 08:00 uur vanochtend werden de eerste gebieden geleidelijk aan weer voorzien van elektriciteit en tegen 09:35 uur was de stroomtoevoer naar het EPAR gebied volledig genormaliseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStoring tijdens werkzaamheden reden stroomuitval