Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoge toelagen ambtenaren stopgezet

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

President Santokhi heeft de toelagen van van meer dan 1000 ambtenaren per direct stopgezet. Daaronder vallen ook de toelagen van het personeel van het kabinet van de President die 50 procent van hun loon bedroeg.

Er zijn honderden commissies en werkgroepen binnen de regering waarvan bepaalde niets te doen hebben. Binnen deze commissies zijn er leden die tien, twintig, dertig en veertig duizend Surinaamse dollars ontvangen. Ook hebben alle oud-bevelhebbers een ministers salaris met 50 procent er boven op als toelage met een transportmiddel en gratis telefoon.

Het blijkt dat het kabinet van de President honderden personeelsleden heeft die thuiszitten met twee of drie telefoontoestellen en zowel nationaal als internationaal bellen op kosten van het volk van Suriname. De stopzetting van de toelagen zorgt voor een bezuiniging van 2 miljoen SRD op maandbasis. – culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aira
woensdag 2 september 2020 19:51

Super.👍

Marian
woensdag 2 september 2020 19:57

Goed gedaan

Sylvana Larijn
woensdag 2 september 2020 19:57

Ga zo door,

Zwartje
woensdag 2 september 2020 20:31

Fantastisch beleid

Anand
woensdag 2 september 2020 21:46

Top

sardha
woensdag 2 september 2020 22:26

Het is een klein begin naar het grote werk. Ik wens de president vooral veel succes. Super geweldig ga zo door om alle schaamteloze ambtenaren die jaren uit hun neus peuteren de laan uit te sturen, Niets doen en toch geld vangen. En het volk laten pinaren.

Patty
woensdag 2 september 2020 23:09

Zielig voor het volk die oude mensen zullen nu wel denken. Shit liever was ik naar Nederland vertrokken voor de onafhankelijkheid nu ding e schijt droge schijt want ze eten droog brood beschuit oma Inge vrouw joosje en vrouw mari hebben nu geen geld.

Roepia
donderdag 3 september 2020 01:02

Regering brunswijck/santhoki stopt de toelagen zodat hun familieleden en vrienden betaald kunnen worden.
Begin het nepotisme gedoe terug te draaien.
Begon al Bij de partij dat geen zetel heeft gehaald maar er 1 heeft gekregen van abop,
Pl zoon van somo minister, vrouw directrice, zelf somo wordt geregeld als raadadviseur,afwachten wie er nog meer volgt
Vhp vrouw van santhoki in rvc van staatsolie,schoonvader pierkhan zijn mediagoeroe
Abop, broer in 4 van die raden,4 keer uitbetaald, zoon dc ,dochter directrice
NPS hangt er maar bij
We blijven dit volgen en melden

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Roepia
Rama
donderdag 3 september 2020 01:39

Goed zo. Er moet bezuinigd worden. Als het de ambtenaren niet bevalt dat ze geen toelage meer krijgen dan mogen ze altijd hun ontslag indienen. Dan wordt het logge ambtenarenapparaat vanzelf kleiner.

R. Jackson
donderdag 3 september 2020 18:32

Weer een stap in de goede richting.
Oke de toelagen en de telefoons, maar hoe zit het met werk.
Volgens wat ik hier lees hebben die mensen geeneens werk voor wat ze verdienen.
Die kunnen dus ook er uit, dan zal nog heel wat miljoenen schelen.
Is dan nu 143.000 Amerikaanse dollar per maand, ha ha niet verkeerd hoor.
Laat de nieuwe President maar stap voor stap zo door gaan in ons mooie landje.
Ben benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren.
Wat is die Boefdraad toch stil geworden en hij is nog steeds voortvluchtig.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen