vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

lees ook ...

ABOP en PL gaan samen verkiezing 2025 in

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en Pertjajah Luhur (PL) hebben reeds besloten met elkaar te blijven samenwerken. Zij gaan samen de verkiezing  van 2025 in. De samenwerking tusse...

Het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) vraagt in het kader van de Orange Day Campagne op den 25ste van elke maand, extra aandacht voor het vraagstuk van geweld tegen vrouwen. Deze Orangeday campagne werd geïnitieerd door de UN WOMEN.

Hierbij worden overheden, internationale organisaties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties opgeroepen om op de 25ste van elke, maand activiteiten te ontplooien om het publiek bewust te maken van het wereldwijd geweldsprobleem. Als symbool voor de strijd tegen het geweld, is er internationaal de kleur oranje gekozen.

De kleur oranje weergeeft een heldere en optimistische toekomst vrij van geweld voor vrouwen en meisjes. BGA roept alle ministeries, niet-gouvernementele organisaties, het bedrijfsleven en andere partners op, om acties te ondernemen die moeten bijdragen aan de bewustwording over en het terugbrengen/uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStop geweld tegen vrouwen en meisjes