woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!

lees ook ...

Ruim SRD 1 miljoen geïnd bij ondernemers die regels overtred...

Er zijn door Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) tijdens reguliere controlewerkzaamheden boetes geïnd bij onder...

Zestien dagen van Activisme tegen Gendergerelateerde geweld van 25 november tot 10 december 2021. Het thema van deze campagne is: Kleur de wereld oranje: Stop geweld tegen vrouwen nu! In dit kader is op 24 november de vlag gehesen op het terrein van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) aan de Wilhelminastraat.

Aanwezig waren minister Bronto Somohardjo, BiZa-directeur Mohamad Eskak, HRM-directeur Jacintha Thomas-Alfaisie en vertegenwoordigers van BGA en het Bevolkingsfonds van de VN (UNPF). Om extra aandacht aan deze ‘Orange Day’ campagne te geven werd een speciale meeting gehouden in de Ballroom van hotel Torarica met alle actoren die zich bezighouden met gender gerelateerde vraagstukken.

Minister Somohardjo wil betere structuren binnen zijn departement voor de structurele ontwikkeling van gendergelijkheid door het instellen van een Gender Focal Point. Hierdoor kan specifiek beleid worden ontwikkeld, dat past binnen de ontwikkelingsdoelen van de regering en kunnen er budgetten worden opgebracht op de Biza-begroting. “Het bestrijden en voorkomen van geweld in elke vorm en tegen wie dan ook, is niet alleen de taak van de overheid, maar de taak van ons allemaal.

Als minister die de eindverantwoordelijkheid draagt voor het genderbeleid, roep ik u allen op om samen met het ministerie te werken aan een samenleving die vrij is van gendergerelateerd geweld. Laten wij samenbundelen en als natie deze strijd tegen het geweld aangaan”, aldus minister Somohardjo.

Orange Day is 30 jaar geleden als een internationale campagne begonnen om geweld tegen vrouwen en meisjes in de hele wereld terug te dringen en ze in plaats daarvan te koesteren en lief te hebben. Volgens de VN krijgt 1 op de 3 meisjes in de wereld te maken met enige vorm van geweld. Met de Covid-pandemie is die verhouding toegenomen naar 2 op 3.

25 november is de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen en 10 december is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStop geweld tegen vrouwen en meisjes!