dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Stop aan onderhandse verkoop visvergunningen

lees ook ...

President Santokhi promoot plantenkassen project in Nickerie...

President Santokhi heeft tijdens zijn werkbezoek in het district Nickerie op zaterdag 28 januari jongstleden, de burgers toegesproken over de noodzaak van een plantenkassenproject. De vraag naar vo...

President Santokhi had het laatst over de visvergunningen die aan Guyanezen gegeven zouden worden en waarover de samenleving nogal verhit was. De president gaf aan dat personen zaken in een bepaald perspectief geplaatst hebben, wat nergens voor nodig was. Het is gebleken dat Surinamers door de jaren heen visvergunningen hebben gekregen, en deze tegen hoge prijzen hebben verhandeld in Guyana.

De president gaf aan dat deze tussenpersonen uitgeschakeld moeten worden en de regering dan rechtstreeks met de vissers zaken doet en ook het geld daarvoor ontvangt.  Ministers van beide landen gaan dat verder uitwerken met in achtneming van de nationale wetgeving van Suriname alsook in achtneming van quota bepalingen van Suriname en in achtneming van de vergunningsvoorwaarden.

Santokhi noemde het een uitdaging voor de private sector van Suriname en van Guyana op basis van een win-win situatie. De president gaf aan dat wij niet kunnen toestaan dat tussenpersonen die de afgelopen jaren heel veel vergunningen kregen en daar mee handel  dreven in Guyana, daarmee kunnen doorgaan.

De minister van LVV gaf aan dat het moeilijk is om de stromannen te herkennen. Daarom wil de regering middels een daartoe aan te wijzen staatsbedrijf, de Guyanese vissers een visvergunning verstrekken waar de regering aan verdient. De Guyanese regering vroeg om 150 vergunningen, maar Suriname kan alleen een vergunning geven aan Guyanezen die nu met een vergunning van een stroman vissen.

Door deze aanpak wordt illegaliteit vermeden en zal er ook meer vis zijn voor de samenleving, aldus minister Parmanand Sewdien van Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStop aan onderhandse verkoop visvergunningen