zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(2)

Stootgroep politie staat niet achter actiemodel Politiebond

lees ook ...

After seven years, the Caribbean Urban Forum returns to Suri...

The Caribbean Urban Forum was held in Suriname once more after a 7-year hiatus. It is crucial that all Caribbean nations come together to discuss spatial planning in order to share ideas and perspecti...

 De Stootgroep Rechtspositionele Aangelegenheden (SRA) binnen het Korps Politie Suriname (KPS)  keurt het actiemodel dat de Surinaamse Politiebond (SPB) donderdag heeft toegepast absoluut af. Het hoofdbestuur onder leiding van voorzitter Raoul Hellings, secretaris Mielando Atompai en woordvoerder Revelino Eijk, heeft op die dag een protestmars gehouden naar De Nationale Assemblee en het Kabinet van de president.

“De stootgroep staat niet achter het gehanteerde actiemodel van de SPB. Deze actie waaraan honderden politie-agenten deelnamen, heeft achteraf geleid tot het in stelling brengen van andere belangengroepen terwijl dit niet het besluit was van de alv”, staat in een uitgegeven  verklaring.

De stootgroep zegt dat het besluit van de alv puur te maken had  met een interne strijd. Leden werden opgeroepen om  op te komen tegen  de afgeketste onderhandelingen over medische voorzieningen. “Achteraf blijkt dat na de vergadering, leden van het hoofdbestuur onbewust dan wel opzettelijk oproepen hebben gedaan aan andere belangenorganisaties. Wij staan hier niet achter en houden ons nog steeds op het pad van dialoog en consensus”,  aldus de Stootgroep.

Verder zegt de stootgroep dat politieambtenaren terecht hun stem hebben laten horen bij het bevoegd gezag over betere medische voorzieningen, de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de loonsverhogingen en aanpassingen van toelagen.  De  manier waarop dit is gedaan waardeert men niet. Duidelijk  blijkt door dit alles,  dat er een interne strijd woedt. In de stootgroep zitten onder anderen Milton Kensmil, Steven Rozenblad, Sarwankoemar Kasi en Radjinderkoemar Dharamsingh, die allen commissaris zijn of zijn geweest in het bestuur van de Surinaamse Politie Bond.

De SRA, die zichzelf ziet als “steunpilaar bij het realiseren van doelen die bereikt zijn door de huidige SPB”, vindt dat de wegen om te geraken tot dialoog en te komen tot oplossingen “niet voldoende” zijn bewandeld door de SPB. Men wijst er nadrukkelijk op,  dat de interne strijd zich dient te beperken tot de leden van de SPB. “Wij zullen onder geen enkel beding ervoor zorgen dat burgerlijke ongehoorzaamheid jegens het bevoegde gezag dan wel de regering gestalte zal krijgen ondanks dat wij behoren tot dezelfde samenleving.”

De SRA draagt ook de overtuiging,  dat in deze moderne wereld wederzijds respect geldt, met in achtneming van wettelijke voorschriften, gesloten verdragen en geldende overeenkomsten. Deze moeten worden nageleefd door alle partijen inclusief de werkgever en de overheid. “Wij roepen eenieder op om het hoofd koel te houden en zich niet te laten misleiden om de orde opzettelijk te verstoren terwijl u in een onderhandelingspositie bent met de werkgever.”

In de Stootgroep Rechtspositionele Aangelegenheden zitten behalve de inspecteurs Rozenblad, Kensmil, Kasi en agent van politie Dharamsingh, ook de inspecteurs Kalisingh, Kertosarie, brigadier Paal en de agenten van politie Tamka, Panka en Payne. Op 16 juli  zullen  er bestuursverkiezingen plaatsvinden bij zowel de Surinaamse Politiebond als de Politie Sportcentrale.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStootgroep politie staat niet achter actiemodel Politiebond