woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Emanuël hoort knelpunten Stoelmanseiland aan

lees ook ...

Assembleevoorzitter ontvangt conceptwet Kiesregeling van act...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft vrijdag een conceptwet voor aanpassing van de Kiesregeling in ontvangst genomen van actievoerders. Bee heeft aangegeven dat de trekke...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft het startsein gegeven voor de schoonmaakactiviteiten op Stoelmanseiland. Zij heeft ook met de lokale gemeenschap van gedachten gewisseld over de knelpunten in dat gebied. Tijdens de krutu hebben de bewoners twee petities aangeboden aan de bewindsvrouwe.

Vooral de leerkrachten hebben aangegeven dat ze worden geconfronteerd met allerlei beperkingen in hun performance. De ontwikkelingspremie die ze als toelagen ontvangen is als gevolg van de moordende inflatie al jaren achterhaald en een aanpassing daarvan zal helemaal op zijn plaats zijn.

Ze geven ook aan dat het aantal verlofdagen ook vermeerderd moet worden. Want wanneer ze voor privéaangelegenheden in de stad zijn hebben ze dan niet genoeg ruimte om aan hun eigen persoonlijke zaken te werken.

Verder gaven de onderwijsgevenden aan dat zij graag zien dat er binnen de overheid en wel het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de nodige acties worden ondernomen om enkele leerkrachtenwoningen af te bouwen, zodat de huisvestingssituatie van deze groep enigszins verbeterd kan worden.

Emanuël benadrukte dat zij een open oor heeft voor de vraagstukken die zijn aangehaald. Zij bemoedigde hen om door te gaan met het goede werk en dat zij hun exceptionele bijdrage bij de vorming van leerlingen in het binnenland enorm waardeert. Bij de eerstvolgende vergadering van de ministerraad zal zij de punten die in de petities zijn opgenomen, aan de orde stellen.

Na de vergadering hebben de bewindsvrouwe en andere functionarissen van ROS enkele schoolpakketten en sportmateriaal overhandigd aan de leerlingen van VOJ-Stoelmanseiland. Daarbij werden ze een hart onder de riem gestoken dat zij hun uiterste best moeten doen om een waardige plaats in te nemen in de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Emanuël hoort knelpunten Stoelmanseiland aan