woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Stiwewa wil criminaliteit in eigen omgeving aanpakken

lees ook ...

C-47 doet niet mee met protestactie ‘Alles plat’

C-47 vakcentrale gaat niet deelnemen aan de geplande actie 'Alles plat' op 24 maart. Dit besluit werd genomen tijdens de Assemblee van de Arbeid. In plaats daarvan gaat de bond zich richten op het ver...

Stichting Ontwikkeling Winti Wai en Omgeving (Stiwewa) houdt een tweedaagse conferentie met als thema  “Verbetering van het leefklimaat met het accent op de aanpak van criminaliteit.” De stichting is werkzaam  in de buurten Winti Wai, Ramgoelamweg, Pontbuiten, Livorno, Latour en Ephraimzegen. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, heeft de conferentie geopend, namens de president.

De start is op 12 augustus en de tweede conferentiedag is op 28 augustus. Voorzitter Robby Berghout zegt, dat op de conferentie onder andere gesproken is over  diverse problemen onder de buurtbewoners, zoals  criminaliteit, werkloosheid,  wateroverlast, geluidsoverlast en de aanpak van deze problemen.

De minister gaf aan dat burgerparticipatie in de komende periode het sleutelwoord zal zijn  Maatschappelijke organisaties zullen betrokken worden bij het scheppen van meer veiligheid in de diverse ressorten. “Niemand kan en wil produceren in een onveilig klimaat,” volgens de bewindsman.

De bewindsman was ingenomen met het initiatief, en gaf aan dat de conferentie in zijn ogen reeds geslaagd is. Verder kijkt hij uit naar de aanbevelingen van de conferentie.

Aanwezig waren  vertegenwoordigers van de bestuursdienst, scholen in de omgeving, de politie, alsook  DNA-lid Ivanildo Plein van de NPS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStiwewa wil criminaliteit in eigen omgeving aanpakken