dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

STIWEWA sluit project economische versterking van vrouwen af

lees ook ...

Stichting ‘help a star’ gaat minder bedeelde kin...

De Stichting Help A Star voor de helft bestaande uit Surinamers, is opgericht om door middel van ondersteuning op diverse wijze, kinderen in de wereld die onder moeilijke omstandigheden leven, hun pot...

Het project economische versterking van vrouwen is afgesloten met 18 vouwen die de eindstreep hebben gehaald. 30 cursisten hebben in 3 maanden creatieve wegen aangeleerd om snel en direct geld te verdienen, maar ook om hun bestaande inkomens te verruimen.

Gedurende de training hebben ze geleerd hoe koek en brood te bakken, groenten te planten, kleren stikken, slippers maken en het produceren van verschillende producten waarmee ze geld kunnen verdienen. De groep bestond uit alleenstaande werkloze moeders wonend binnen het STIWEWA werkgebied namelijk Ramgoelang, Nieuwweer, Ephramzegen, Goedeverwachting, Winti wai, Belfima, Pontbuiten, Latour en Toekomstweg.

De cursisten zijn zeer tevreden  met de training en staan klaar om zich in te schrijven voor de nieuwe. Allen die de eindstreep hebben gehad zijn in aanmerking gekomen voor een certificaat. STIWEWA bedankt de sponsor Varossieau voor de bijdrage.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSTIWEWA sluit project economische versterking van vrouwen af