zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
1
(1)

Stille loop voor vaderlandsliefde

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

Donderdagavond organiseerde de nieuwe beweging ‘Fu da lobi fu Sranan’ een stille loop door de oude straten van Paramaribo om de vaderlandsliefde in het land aan te wakkeren. Geestelijken van het Hindoe-, Islam- en Wintigeloof hebben de loop ingeluid. Enkelen liepen met een kaarsje of een fakkel en deden een gebed of hielden positieve gedachten op na.

 “We houden van Suriname. We schelden niet naar anderen. Met deze mars moeten we eens bij onszelf nagaan wat we kunnen doen om Suriname, of jouw omgeving, mooier te maken. Kinderen die zonder brood naar school moeten, hoe kan ik ze helpen? Of hoe kan ik zorgen dat kinderen kunnen spelen op straat?”, meldde één van de wandelaars.

 “We zijn de mening toegedaan dat heel veel zaken fout gaan in Suriname, omdat Surinamers niet voldoende van hun land houden. We zeggen wel dat we van ons land houden, maar in ons doen en laten zien we dat niet terug,” maakte Sherron Rodgers duidelijk.

De organisatie is van plan meerdere activiteiten te organiseren om posiviteit te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStille loop voor vaderlandsliefde