Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stijging aantal verkeersslachtoffers

Geplaatst

op

Steeds meer ongevallen in het verkeer, een trend die nu al een aantal jaren aanhoudt. In 2016 zijn er 75 mensen omgekomen in het wegverkeer, dat zijn er 16 meer dan in het jaar ervoor.

Met het overlijden van een 19-jarig verkeersslachtoffer op oudejaarsdag is het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016 geëindigd op 75. De 19-jarige fietser, die op 5 december jl. betrokken was bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Tourtonnelaan en de Flamingostraat, was sinds de aanrijding niet aanspreekbaar. Hij is op oudejaarsdag overleden op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis.

Uit de cijfers blijkt dus wederom dat het aanpakken van de problemen in het verkeer dringend nodig is en dat de stijging in aantallen verkeersdoden en gewonden moet worden doorbroken. Extra controles en hoge boetes helpen, maar een oplossing is het natuurlijk niet. Maatregelen alleen richting weggebruiker zijn niet voldoende; de verkeersdrukte moet worden teruggedrongen.

Veel verkeersovertredingen vinden plaats omdat weggebruikers kiezen voor een snellere doorloop van het verkeer, waarbij ze veel risico nemen. Ze rijden op de stoep, halen dubbel in, rijden te hard, rijden door roodlicht, sorteren verkeerd voor etc. Verkeersdrukte kan worden teruggedrongen door meer wegen aan te leggen en het aantal auto’s op de wegen te verminderen. Er zal daarom de komende jaren ook meer aandacht gegeven moeten worden aan de infrastructuur, de aanpak van afleiding in het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid in de stad.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Niels

    maandag 2 januari 2017 at 21:46

    Het verkeer is zo raar daar dat je beter sommige straten liever niet wenst te rijden. liever een omweg 15 omrijden dan dat je moet toeteren wachten stoten om voorang te krijgen. want soms is het gek op een rotonde.. soms denk ik dat veel mensen niet weten hoe te rijden op een rotonde.de helft heeft geen rijbewijs zou ik haast denken van de mensen die aan het verkeer deelnemen (autobestuurders)maar dat de doden soms heel erg kunnen zijn. te hard rijden.meestal het geval

  2. Kees

    dinsdag 3 januari 2017 at 13:31

    Minister van Justitie Silos heeft moderne en strenge maatregelen aangekondigd voor 2017, hopen dat ze woord houdt.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen