Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stijging aantal verkeersslachtoffers

Geplaatst

op

door

Steeds meer ongevallen in het verkeer, een trend die nu al een aantal jaren aanhoudt. In 2016 zijn er 75 mensen omgekomen in het wegverkeer, dat zijn er 16 meer dan in het jaar ervoor.

Met het overlijden van een 19-jarig verkeersslachtoffer op oudejaarsdag is het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016 geëindigd op 75. De 19-jarige fietser, die op 5 december jl. betrokken was bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Tourtonnelaan en de Flamingostraat, was sinds de aanrijding niet aanspreekbaar. Hij is op oudejaarsdag overleden op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis.

Uit de cijfers blijkt dus wederom dat het aanpakken van de problemen in het verkeer dringend nodig is en dat de stijging in aantallen verkeersdoden en gewonden moet worden doorbroken. Extra controles en hoge boetes helpen, maar een oplossing is het natuurlijk niet. Maatregelen alleen richting weggebruiker zijn niet voldoende; de verkeersdrukte moet worden teruggedrongen.

Veel verkeersovertredingen vinden plaats omdat weggebruikers kiezen voor een snellere doorloop van het verkeer, waarbij ze veel risico nemen. Ze rijden op de stoep, halen dubbel in, rijden te hard, rijden door roodlicht, sorteren verkeerd voor etc. Verkeersdrukte kan worden teruggedrongen door meer wegen aan te leggen en het aantal auto’s op de wegen te verminderen. Er zal daarom de komende jaren ook meer aandacht gegeven moeten worden aan de infrastructuur, de aanpak van afleiding in het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid in de stad.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Niels

Het verkeer is zo raar daar dat je beter sommige straten liever niet wenst te rijden. liever een omweg 15 omrijden dan dat je moet toeteren wachten stoten om voorang te krijgen. want soms is het gek op een rotonde.. soms denk ik dat veel mensen niet weten hoe te rijden op een rotonde.de helft heeft geen rijbewijs zou ik haast denken van de mensen die aan het verkeer deelnemen (autobestuurders)maar dat de doden soms heel erg kunnen zijn. te hard rijden.meestal het geval

Kees

Minister van Justitie Silos heeft moderne en strenge maatregelen aangekondigd voor 2017, hopen dat ze woord houdt.Advertentie

Suriname

Schoolvervoer middelbare scholieren Suralcoweg gegarandeerd

Geplaatst

op

door

Het schoolvervoer van de jongeren aan de Suralcoweg, in het district Para, is gegarandeerd.  Dat zegt Meriam Asodanoe, de jongeren voorzitter van de NDP. Deze problematiek heeft zij onder de aandacht gebracht van een adviseur van president Desire Bouterse in Canada, Siegfried Jalink. Hij is bereid gevonden om de kosten van het schoolvervoer tot en met augustus te betalen.

De bedoeling is om in de grote vakantie een bezoek te brengen aan minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om te praten over de continuïteit van het vervoer van deze groep met ingang van het komend schooljaar.

Het veiligstellen van het schoolvervoer is een opluchting voor zowel de ouders als de scholieren. De afstand van huis naar de hoofdweg is vaak beangstigend geweest. Om vier uur ‘s ochtends moesten scholieren in het donker  lopen om daarna te stappen in een staats- of schoolbus. De Suralcoweg is nog niet van straatverlichting voorzien. Asodanoe zal zich er sterk voor maken, dat hierin verandering komt.

Personen in deze weg zijn vaker het slachtoffer geworden van onder andere berovingen en verkrachtingen. Het is zelfs voorgekomen, dat zij lijken zijn tegengekomen die langs de weg waren gedumpt. Door het veiligstellen van het schoolvervoer zullen deze zaken tot het verleden gaan behoren.

Lees verder

Suriname

Minister Chotkan bezoekt Zorg en Hoop

Geplaatst

op

door

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft op maandag 17 juni een veldbezoek gebracht aan de omgeving Zorg en Hoop. In dat gebied worden er namelijk asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd.

Volgens de bewindsman staat de infrastructuur hoog op de prioriteitenlijst van het departement waar hij leiding aan geeft.

De buurtbewoners zijn ingenomen met deze ontwikkeling, omdat enkele straten in zeer slechte staat verkeren. Aan de minister is gevraagd om drempels en of plateaus te plaatsen voor de veiligheid, omdat er vaak na asfalteringswerkzaamheden harder wordt gereden. Het voorstel geniet de aandacht van minister Chotkan. Het asfalteringsproject is in maart aangevangen en de werkzaamheden liggen in handen van de aannemer Tjongalanga.

Lees verder

Meest gelezen

X