Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stijging aantal verkeersslachtoffers

Geplaatst

op

Steeds meer ongevallen in het verkeer, een trend die nu al een aantal jaren aanhoudt. In 2016 zijn er 75 mensen omgekomen in het wegverkeer, dat zijn er 16 meer dan in het jaar ervoor.

Met het overlijden van een 19-jarig verkeersslachtoffer op oudejaarsdag is het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016 geëindigd op 75. De 19-jarige fietser, die op 5 december jl. betrokken was bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Tourtonnelaan en de Flamingostraat, was sinds de aanrijding niet aanspreekbaar. Hij is op oudejaarsdag overleden op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis.

Uit de cijfers blijkt dus wederom dat het aanpakken van de problemen in het verkeer dringend nodig is en dat de stijging in aantallen verkeersdoden en gewonden moet worden doorbroken. Extra controles en hoge boetes helpen, maar een oplossing is het natuurlijk niet. Maatregelen alleen richting weggebruiker zijn niet voldoende; de verkeersdrukte moet worden teruggedrongen.

Veel verkeersovertredingen vinden plaats omdat weggebruikers kiezen voor een snellere doorloop van het verkeer, waarbij ze veel risico nemen. Ze rijden op de stoep, halen dubbel in, rijden te hard, rijden door roodlicht, sorteren verkeerd voor etc. Verkeersdrukte kan worden teruggedrongen door meer wegen aan te leggen en het aantal auto’s op de wegen te verminderen. Er zal daarom de komende jaren ook meer aandacht gegeven moeten worden aan de infrastructuur, de aanpak van afleiding in het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid in de stad.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Niels

    maandag 2 januari 2017 at 21:46

    Het verkeer is zo raar daar dat je beter sommige straten liever niet wenst te rijden. liever een omweg 15 omrijden dan dat je moet toeteren wachten stoten om voorang te krijgen. want soms is het gek op een rotonde.. soms denk ik dat veel mensen niet weten hoe te rijden op een rotonde.de helft heeft geen rijbewijs zou ik haast denken van de mensen die aan het verkeer deelnemen (autobestuurders)maar dat de doden soms heel erg kunnen zijn. te hard rijden.meestal het geval

  2. Kees

    dinsdag 3 januari 2017 at 13:31

    Minister van Justitie Silos heeft moderne en strenge maatregelen aangekondigd voor 2017, hopen dat ze woord houdt.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |