Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stijging aantal verkeersslachtoffers

Geplaatst

op

Steeds meer ongevallen in het verkeer, een trend die nu al een aantal jaren aanhoudt. In 2016 zijn er 75 mensen omgekomen in het wegverkeer, dat zijn er 16 meer dan in het jaar ervoor.

Met het overlijden van een 19-jarig verkeersslachtoffer op oudejaarsdag is het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016 geëindigd op 75. De 19-jarige fietser, die op 5 december jl. betrokken was bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Tourtonnelaan en de Flamingostraat, was sinds de aanrijding niet aanspreekbaar. Hij is op oudejaarsdag overleden op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis.

Uit de cijfers blijkt dus wederom dat het aanpakken van de problemen in het verkeer dringend nodig is en dat de stijging in aantallen verkeersdoden en gewonden moet worden doorbroken. Extra controles en hoge boetes helpen, maar een oplossing is het natuurlijk niet. Maatregelen alleen richting weggebruiker zijn niet voldoende; de verkeersdrukte moet worden teruggedrongen.

Veel verkeersovertredingen vinden plaats omdat weggebruikers kiezen voor een snellere doorloop van het verkeer, waarbij ze veel risico nemen. Ze rijden op de stoep, halen dubbel in, rijden te hard, rijden door roodlicht, sorteren verkeerd voor etc. Verkeersdrukte kan worden teruggedrongen door meer wegen aan te leggen en het aantal auto’s op de wegen te verminderen. Er zal daarom de komende jaren ook meer aandacht gegeven moeten worden aan de infrastructuur, de aanpak van afleiding in het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid in de stad.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Niels

    maandag 2 januari 2017 at 21:46

    Het verkeer is zo raar daar dat je beter sommige straten liever niet wenst te rijden. liever een omweg 15 omrijden dan dat je moet toeteren wachten stoten om voorang te krijgen. want soms is het gek op een rotonde.. soms denk ik dat veel mensen niet weten hoe te rijden op een rotonde.de helft heeft geen rijbewijs zou ik haast denken van de mensen die aan het verkeer deelnemen (autobestuurders)maar dat de doden soms heel erg kunnen zijn. te hard rijden.meestal het geval

  2. Kees

    dinsdag 3 januari 2017 at 13:31

    Minister van Justitie Silos heeft moderne en strenge maatregelen aangekondigd voor 2017, hopen dat ze woord houdt.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen