zondag 24 september 2023
27.7 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Stichtingen vragen steun van Brunswijk voor verlaten plantages

lees ook ...

Internationale dag van de vrede

In 1981 werd 21 september uitgeroepen tot internationale dag van de vrede door de Verenigde Naties (resolutie 36/67). Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. De Intern...

De Stichting Nazaten de Vlugt-Nunes, Stichting Delmaryphe en Stichting Mailo-Miesie-Minke hebben onlangs een bezoek gebracht aan de waarnemend president Ronnie Brunswijk. Tijdens het bezoek informeerden de stichtingen de Brunswijk over hun verzoek om de verlaten plantages in erfpacht te krijgen.

Het gaat hierbij om de plantages Johannesburg, de Vlugt en Trouw, die gelegen zijn aan de Commewijnerivier, Cotticarivier en de Orleanekreek. Deze plantages zijn al bijna 100 jaar in handen van de overheid nadat ze verlaten waren. Sinds 2008 zijn de organisaties bezig met onderzoek naar de geschiedenis en prestaties van hun voorouders uit Afrika en Europa.

De stichtingen hebben plannen om een slavenmonument te plaatsen op plantage Johannesburg en plantage de Vlugt en Trouw. Daarnaast willen ze de plantages ontwikkelen door onder andere fruitteelt, het bevorderen van toerisme en het creëren van werkgelegenheid.

De waarnemend president toonde grote interesse in de plannen van de stichtingen en heeft contact opgenomen met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk. Er is afgesproken dat er alles aan gedaan zal worden om de stichtingen de mogelijkheid te bieden de plantages te ontwikkelen.

Ivan de Vlugt, de voorzitter van Stichting Nazaten de Vlugt-Nunes, is onder de indruk van de snelle reactie van de waarnemend president. Hij kijkt uit naar het moment waarop het ontwikkelingstraject kan beginnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichtingen vragen steun van Brunswijk voor verlaten plantages