maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4
(2)

Stichtingen brengen ‘Wij slaven van Suriname’ dichterbij gemeenschap

lees ook ...

Prijzen babyvoeding bij winkelcontrole direct teruggedraaid

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controle- werkzaamheden gedaan in het district Wanica. De actie ri...

Met de overhandiging van het audioboek ‘Wij slaven van Suriname’ aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur willen de Stichting Skrifi en Stichting Anton de Kom, via de moderne technologie, het boek dichterbij Surinamers brengen. Het boek is opgedeeld en voorgelezen door bekende Surinamers onder wie omroeper Steven van Fredrikslust, sportjournalist Marciano Zaalman en politici Gloria Lie Kwie Sjoe en Carl Breeveld. De launch vond plaats op 22 november.

‘Wij Slaven van Suriname’ is nog onbekend onder de Surinaamse gemeenschap. Het boek is geschreven door wijlen Anton de Kom. Minister Levens heeft ook een andere cultuurproductie ontvangen. Het gaat om een boek van auteur Pandit Varun Mahtabsing getiteld ‘Shri Garurh Puran’. De minister is bijzonder ingenomen met de schenkingen en bekijkt de mogelijkheden om ze te incorporeren binnen het huidig onderwijssysteem.

Het boek ‘Shri Garurh Puran’ bevat een reeks van kennis uit verschillende geschriften uit het Hindoeïsme, meer gericht op de handelingen van de mens en de eventuele gevolgen van beslissingen die zij nemen. De schrijver zegt de geschriften te hebben vertaald in eenvoudig Nederlands, dus het boek zou als leermiddel in het onderwijs gebruikt kunnen worden.

Minister Levens stelde voor ook videoproducties over de inhoud te maken, die geschikt zouden zijn voor het afstandsonderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichtingen brengen ‘Wij slaven van Suriname’ dichterbij gemeenschap