zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo ondersteunt veiligheidsproject Juspol

lees ook ...

Rode haan kraait aan de Bomaweg

Een gezin van zes is in de avond van zaterdag 24 september door een woningbrand aan de Bomaweg dakloos geworden. De politie van het bureau Santo Dorp kreeg omstreeks 22.10 uur van het Command Center e...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een partij PPE materiaal (persoonlijke beschermingsmiddelen) van de voorzitter van de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo, (SUP), Robbin Roemer, ontvangen. De middelen zijn ter ondersteuning van de werkzaamheden van het team belast met het project Veiligheidszone Paramaribo Centrum. De overhandiging heeft gisteren op het ministerie plaatsgevonden.

De SUP-voorzitter vindt het erg belangrijk om het veiligheidsproject te ondersteunen. Volgens Roemer draait de handelssector vanwege de Covid–19-pandemie niet optimaal. “Vele zaken zijn gesloten of draaien op een laag pitje, waardoor er minder inkomsten zijn. Maar ondanks dat willen wij een bijdrage leveren”.

Minister Amoksi vindt het prijzenswaardig dat ook vanuit de stichting de ondersteuning geboden wordt. Het project dat op 5 januari was gelanceerd, is intussen geëvalueerd. De minister moet het rapport nog bestuderen. De bewindsman geeft aan dat het project op basis van de tussentijdse rapportage met de regiocommandant van Paramaribo-Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott, tot nu toe een positief beeld schetst.

Het is de bedoeling om het veiligheidsproject uit te breiden naar andere gebieden in het land. De participanten aan het project zijn het Korps Politie Suriname( KPS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en Centrale Bank van Suriname (CBvS).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Uitgaanscentrum Paramaribo ondersteunt veiligheidsproject Juspol