dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congres

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol studieverloop van Surinaamse studenten. Op dinsdag 28 november 2023 organiseerde de organisatie het cruciale congres ‘Van studie-uitdaging naar studiesucces’ in de conferentiezaal van UNASAT. Het hoofddoel was de resultaten van een recent onderzoek te presenteren en zo waardevolle input te verschaffen aan onderwijsinstellingen en beleidsmakers. Het Nederlandse ministerie van Onderwijs heeft dit onderzoek mogelijk gemaakt.

Tijdens de presentatie waren prominente figuren aanwezig, waaronder minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), beleidsmakers uit het onderwijs, directeuren en decanen van onderwijsinstellingen, evenals studenten en andere professionals. Marco Ligtvoet voerde de presentatie uit en deelde belangrijke inzichten over de behoeften en uitdagingen waarmee studenten worden geconfronteerd.

Djina Bergraaf-Sanchit, medeoprichter van SuConnect, benadrukte dat deze inzichten waardevolle input kunnen vormen voor het verdere onderwijsbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congres