maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Su Aid bezoekt DC Bhola

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

De Stichting Su Aid die jaarlijks een inzamelingsactie houdt voor een specifiek sociaal doel heeft een kennismakingsbezoek afgelegd aan het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. De organisatie werd ontvangen door Districts commissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Stichting Nierdialyse Suriname

Sidney Grunberg, secretaris van het bestuur van Su Aid hield de doelstellingen van de Stichting voor aan DC Bhola, de ondervoorzitter van de Districtsraad van Paramaribo, Udairay Panchoe en de District Administrateur, Sanjay Mahabir. Su Aid zal in november starten met haar jaarlijkse inzamelingsactie.

Districtscommissaris Ricardo Bhola, complementeerde de initiatieven van Su Aid en zegde alle steun toe van het Commissariaat. De burgervader stond stil bij het gekozen thema. Hij gaf aan dat het aantal nierdialysepatiënten een sterke stijging vertoont in de afgelopen jaren. DC Bhola, die zelf uit de gezondheidssector komt, gaf aan dat het dialyseren tijdrovend en met veel leed gepaard gaat. De bewustwording op dit gebied vraagt meer aandacht. Vooral preventief optreden is vereist, concludeerde de burgervader.

DR-ondervoorzitter  Panchoe stelde dat zowel de districtraadsleden van Paramaribo alsook de ressortraadsleden van Paramaribo gemobiliseerd zullen worden om hun bijdrage te leveren aan het sociaal werk van Su Aid. De samenwerking tussen beide partijen zal in de komende tijd verder versterkt worden.

Su Aid is een initiatief om inzamelingsacties te doen voor goede doelen, met behulp van het bedrijfsleven, crowd-funding en multimedia. De aanzet voor Su Aid werd gegeven door Asgar Koster, Sidney Grunberg en Giwani Zeggen. Op 10 december 2014 ging Su Aid van start onder de slagzin ‘Gi Wan Anu’ (Help een handje). Vanaf 2015 opereert Su Aid als stichting. Elk jaar vindt er in december een inzamelingsactie plaats voor een goed doel. Su Aid stelt daarbij de duurzaamheid van het project als voorwaarde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Su Aid bezoekt DC Bhola