zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting steunt IRIS in pleidooi voor respectvol gebruik onafhankelijkheidsplein

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

Stichting 8 December 1982, een fervent pleitbezorger voor mensenrechten, spreekt haar volledige steun uit voor de recente standpunten van de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) omtrent het gebruik van het Onafhankelijkheidsplein voor nationale feestdagen.

Het Onafhankelijkheidsplein symboliseert nationale eenheid en verbondenheid en verdient daarom het grootste respect. Het is ontoelaatbaar om dit ‘heilige’ terrein te misbruiken voor evenementen die de normen van fatsoen en respect schenden, zoals gemeld tijdens de Phagwa-viering.

Als natie moeten we ervoor zorgen dat onze vieringen en evenementen in overeenstemming zijn met de principes van respect voor alle religies, culturen en de kernwaarden van onze republiek. We roepen op tot strikte handhaving van deze principes en dringen er bij de regering op aan om het Onafhankelijkheidsplein te beschermen als een symbool van nationale trots en eenheid, vrij van activiteiten die afbreuk doen aan deze essentiële waarden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting steunt IRIS in pleidooi voor respectvol gebruik onafhankelijkheidsplein