zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting Rumas wil woningnood in Suriname helpen verlichten

lees ook ...

Werknemers SLM vragen om hulp waarnemend president Brunswijk...

Leden van de bond van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) hebben zich verzameld op het bordes van het Kabinet van de Vicepresident, waar ze een dringend verzoek hebben gedaan aan ...

Stichting Rumas wil een bijdrage leveren aan het verlichten van woningnood en het creëren van werkgelegenheid. De organisatie heeft een presentatie gehouden voor president Chandrikapersad Santokhi. Volgens het projectvoorstel zullen er jaarlijks 40 woningen opgezet worden. Deze woningen zijn bestemd voor lage inkomensgroepen. De bedoeling is om met drop-outs en leerkrachten te werken voor de bouw van de woningen. De drop-outs zullen als onderdeel van het project een vierjarig leerproces ondergaan.

Santokhi is gelet op de aard van het project ingenomen met de presentatie en heeft enkele kanttekeningen geplaatst, waarmee er rekening gehouden dient te worden om de woningen betaalbaar te houden. Hij benadrukte dat het van belang is om betaalbare woningen op te zetten.

Daarom heeft hij aan de delegatie gevraagd om mogelijkheden te bekijken die resulteren in het opzetten van betaalbare woningen. In dat kader heeft de president Santokhi aangegeven, dat woningzoekenden zich ook kunnen beroepen op het Affordable Housing Program, waarbij zei US$ 9000 tegemoet krijgen voor de financiering. Verder heeft het staatshoofd de groep ook erop gewezen om de nodige randvoorwaarden niet over het hoofd te zien.

De modelwoning van Rumas heeft een bouwoppervlakte van 55 vierkante meter. Het huis bestaat uit twee slaapkamers, een bad en toilet, woonkamer, keuken en balkon. De delegatie heeft aangegeven, dat wanneer er meerdere huizen in een omgeving opgezet worden de logistieke kosten van de bouw omlaag kunnen.

De stichting heeft momenteel nog geen bouwkavels, maar laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Er worden mogelijkheden bekeken hoe aan bouwkavels te komen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid ook om te bouwen voor personen die reeds over een kavel beschikken. Rumas heeft verder aangegeven behoefte te hebben aan een loods waar de drop-outs technische werkzaamheden kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Rumas wil woningnood in Suriname helpen verlichten