dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Rumas ontvangt noodhulp pakketten

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

Stichting Rumas ontving vandaag 28 juli 20 noodhulppakketten van Bureau Eenheid.  Shaquille van Throo, coördinator van Bureau Eenheid en districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost, overhandigden de pakketten op woensdag 28 juli 2021 aan de directeur van Stichting Rumas, Emmy Hart.

“We krijgen dagelijks telefoontjes en bezoekjes van personen die steun vragen”, zegt mevrouw Emmy Hart. Uit een noodfonds, dat de stichting zelf heeft opgezet, probeert zij hulp te bieden aan deze groep. “Rumas werkt met jongemannen tussen 16 en 25 jaar. Deze heren werken op dit moment aan het leertrajectproject. We zijn dankbaar dat we ondersteund worden door de overheid, want deze jongens hebben de pakketten nodig. We zijn blij dat we mensen kunnen helpen. Niet alleen de jongens helpen we, maar ook de moeders en vaders. We trainen iedereen”, geeft Hart aan. Haar boodschap is dat men zich in de huidige situatie staande houdt.

De Rumas-directeur geeft verder aan dat de stichting bezig is met de regering om een leerwerktraject op te zetten te Colakreek. “We willen deze jongemannen helpen om uit hun situatie te komen. Ik ben God dankbaar dat de regering ons wil helpen. We wachten op de financiën om te starten, want alles is al in place.”

Volgens dc Bhola is het werk dat mevrouw Hart doet de regering niet onopgemerkt voorbijgegaan. “We volgen mevrouw Hart al jaren en zijn haar niet vergeten. Zij doet goed sociaalmaatschappelijk werk, samen met haar deskundig team. Ze doet het niet voor het geld, maar met veel liefde voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.” De burgervader is lovend over het initiatief van de regering om dit pakkettenproject op te starten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Rumas ontvangt noodhulp pakketten