zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting Rumas doet aan herscholing drop-outs

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

Stichting Rumas heeft een verzoek gericht aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om vakdocenten ter beschikking te stellen, zodat vroegtijdige schoolverlaters de mogelijkheid geboden wordt een inhaalslag te maken in electro, gawasa (gas,water,sanitair), houtverwerking en bouw. De stichting werkt met dropouts, risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het doel is om deze jongeren nieuw perspectief te bieden. Dertien jongens zijn betrokken bij dit traject van herscholing.

Dit project is gelanceerd op het Wil Axwijk Sportcentrum. De jongemannen werden vurig gemotiveerd door onder andere assembleelid Obed Kanape. Hij bemoedigde hen durf te hebben om hun leven richting te geven.

Kanape gaf zijn eigen voorbeeld. Hij nam een risico door zijn vaste baan op te zeggen bij goudmaatschappij I AM Gold om mee te doen aan de verkiezingen zonder te weten of hij zou worden gekozen. “Ma A faya ini mi taigi mi fu dyompo.…., yu mus fu leri wan sani. Lek fa yu de dyaso, yu mus dyompo tek eng anga yu her ati”.

Gracia Valies – Ormskirk, directeur Beroeps Onderwijs van het ministerie is ingenomen met het project. “Rumas helpt deze jongeren die buiten het schoolsysteem zijn gevallen om welke reden dan ook. En je merkt dat als je ze een hand reikt, ze wel openstaan om te werken aan hun toekomst. Dan beseffen ze dat ze moeten investeren in hun eigen leven”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Rumas doet aan herscholing drop-outs