donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Rumas bestaat twaalf jaar

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Stichting Rumas is opgericht in 2009, en werd op 26 augustus jongstleden twaalf jaar. Voorzitter Emmy Hart is er trots op, dat Rumas in die jaren meer dan duizend jongeren heeft kunnen bereiken. “Stg Rumas is 100 procent gegroeid. Ik heb het gevoel dat er geen enkele organisatie in Suriname is die zo werkt”, zegt Hart trots. Jongeren met gedragsproblemen zijn getraind, en dienstbaar gemaakt aan de samenleving.

De organisatie heeft als doel, drop-outs en jongens tussen 10 en 25 jaar met gedragsproblemen, die in aanraking met de politie zijn gekomen te bereiken. Rumas bestaat nu uit een gezin coaching unit, een carrière counseling unit, public relations en een huiswerkbegeleidingscentrum. Er wordt ook gedaan aan geestelijke en creatieve vorming. Oppas en naschoolse opvang maken nu deel uit van het werk van de stichting.

Het 12-jarig bestaan werd middels een dankdienst herdacht. Er werd ook een presentatie gehouden van de activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Rumas bestaat twaalf jaar