vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Rumas bestaat twaalf jaar

lees ook ...

Capacitybuilding workshop voor ondernemingen

De Caribbean Export Development Agency (CEDA)heeft op 08 augustus 2022, in samenwerking met de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), een eendaagse...

Stichting Rumas is opgericht in 2009, en werd op 26 augustus jongstleden twaalf jaar. Voorzitter Emmy Hart is er trots op, dat Rumas in die jaren meer dan duizend jongeren heeft kunnen bereiken. “Stg Rumas is 100 procent gegroeid. Ik heb het gevoel dat er geen enkele organisatie in Suriname is die zo werkt”, zegt Hart trots. Jongeren met gedragsproblemen zijn getraind, en dienstbaar gemaakt aan de samenleving.

De organisatie heeft als doel, drop-outs en jongens tussen 10 en 25 jaar met gedragsproblemen, die in aanraking met de politie zijn gekomen te bereiken. Rumas bestaat nu uit een gezin coaching unit, een carrière counseling unit, public relations en een huiswerkbegeleidingscentrum. Er wordt ook gedaan aan geestelijke en creatieve vorming. Oppas en naschoolse opvang maken nu deel uit van het werk van de stichting.

Het 12-jarig bestaan werd middels een dankdienst herdacht. Er werd ook een presentatie gehouden van de activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Rumas bestaat twaalf jaar