dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
4.7
(3)

Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling

lees ook ...

Internationale dag van de Vrede

21 september 198 is de door de VN uitgeroepen Internationale dag van de Vrede. Het doel van deze specifieke dag, die vandaag herdacht wordt, is om extra aandacht te schenken aan wapenstilstand en gewe...

Er is op maandag een Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling gelanceerd. Voorzitter van deze stichting is de levenspartner van de vice-president mevrouw Adolfine Cairo. Zij zegt dat het de bedoeling is om structuur te brengen in het sociale werk van de vice-president. De overige bestuursleden zijn kinderen  van de vice-president.

De vice-president zegt dat met de oprichting van de stichting, behoeftige mensen die  hem opzoeken, niet meer hoeven te komen naar het regeringsgebouw. Hij schat dat er dagelijks tweehonderd mensen bij hem aankloppen. Op die manier kan hij  dan niet voldoende zijn taak vervullen. Voortaan zal hij de mensen verwijzen naar de stichting.

Hij heeft geen beeld hoeveel hij regelmatig uitgeeft aan sociale steun. “Na Gado srefi e yepi mi, maar is echt veel”, zegt hij.  Hij somt zaken op. “Sommige mensen geeft je een SRD.100,- en andere personen geef ik SRD 1.000,-. Er zijn mensen die hun huurhuis niet kunnen betalen of hun auto niet kunnen afbetalen. Hij zegt dat de afbetaling van een auto niet iets is voor hem, maar hij helpt wel iemand, die doktershulp nodig heeft.  Ook komen er mensen  met onzuivere motieven. Hij ondersteunt, wanneer hij is overtuigd.

Desgevraagd zegt de vice-president, dat hij miljoenen zal schenken aan de stichting. De financiering zal komen van zijn goudonderneming, die nu  in handen is van zijn zoon. Opdracht zal gegeven worden voor de ondersteuning van de stichting.

Voorzitter Cairo legt uit dat de stichting is opgericht om een steun in de rug van haar man te zijn. “We willen structuur brengen in alle activiteiten zoals het liefdadigheidswerk dat hij doet” zegt Adolphine Cairo. Dit is de rede waarom de stichting is ontstaan. De stichting is ondergebracht in de Young Women Christian Association(YMCA) aan de Heerenstraat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling