zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting ‘Prasoro voor het kind in nood’ worstelt met vertraagde subsidies

lees ook ...

De stichting ‘Prasoro voor het kind in nood’ kampt met operationele problemen door vertraagde subsidiebetalingen. Een van de voornaamste uitdagingen is het voldoen aan het minimumloon voor medewerkers. Het bestuur van de stichting bracht deze kwestie donderdag ter sprake tijdens een ontmoeting met minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

Minister Mac Andrew heeft beloofd het probleem van de achterstallige subsidie onder de aandacht van de regering te brengen. Hij benadrukte echter dat de Wet Minimumloon geen uitzonderingen toestaat voor sociale instellingen of specifieke sectoren.

De bewindsman zal proberen een vergadering te regelen met het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting om specifiek te bespreken hoe de subsidieproblematiek aangepakt kan worden, zo meldt AWJ.

Als onderdeel van zijn toegankelijk beleid heeft de minister een afvaardiging van het bestuur ontvangen. Tijdens deze ontmoeting gaven bestuursleden Susan Groenfelt-Leysner en Ruth Sinkeler een overzicht van de activiteiten van de stichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 'Prasoro voor het kind in nood' worstelt met vertraagde subsidies