maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Owru Yari Fest verwacht ruim 80 duizend mensen

lees ook ...

School safety must be guaranteed

Many people in society are worried about their children's safety in the various schools. In the recent past, it has frequently occurred for students to bring dangerous or other prohibited items to sch...

 Owru yari viering in de binnenstad kon vanwege de pandemie twee jaar  niet worden georganiseerd. Stichting Owru Yari Fest verwacht 50 tot 80 duizend bezoekers, die uitbundig willen feesten. De organisatie heeft tijdens een persconferentie meegedeeld wat verwacht moet worden in het ‘pagara gebied’. Feestgangers zullen geen eigen vuurwerk, lachgas, glazen flessen, ‘gasbommen’ etc mogen meenemen. Veiligheid is nummer één op die dag. Overtreders zullen niet worden geduld. 

 De organisatie heeft op iedereen een beroep gedaan om te zorgen voor een goede afloop.  In het ‘pagara gebied’  wordt geen enkel soort vervoer toegestaan, ook geen babywagen. Het Owru Yari feest, wordt gevierd in de Keizerstraat, Maagdenstraat, Domineestraat en de Zwartenhovenbrugstraat. Vier podia met  live optredens zullen de sfeer helpen bepalen. Via zeven ingangen, compleet met medische post zal men het gebied kunnen betreden.  Tweehonderd venters zullen geaccommodeerd worden. Het vuurwerkspektakel hebben de bedrijven niet uit handen gegeven. Zij doen dat zelf.

De stichting wordt bijgestaan door de politie, brandweer en anderen. “We verwachten een grote toeloop van mensen die twee jaren thuis hebben gezeten,” aldus Gino Refos van stichting Owru Yari Fest. Hij verwijst naar de app ‘WOOV’, een app speciaal ontworpen voor evenementen. Hier vind men info van de vriendenkring tot de optredens van die dag. Deze data kan de organisatie ook gebruiken om de volgende festijnen op dit gebied te plannen.

Tijdens het feest zal de politie zichtbaar , maar ook onopvallend aanwezig zijn, met ruim 200 man, volgens Christiaan Burleson van het Korps Politie Suriname. Refos en districtscommissaris Ricardo Bhola drukken de mensen op het hart om zich aan de regels te houden.

Na 10.00u ‘smorgens zullen er geen vervoersmiddelen meer worden toegestaan in het feestgebied. De burgervader roept de feestgangers nog eens op: “U bent eigenlijk ook de bewaarder van het succes. U bent medeverantwoordelijk voor dit succes, ons product, een Surinaams product.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Owru Yari Fest verwacht ruim 80 duizend mensen