donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Matoekoe zal niet hoeven sluiten

lees ook ...

Roofoverval op goudveld mislukt

Politiebureau Brokopondo en het Regio Bijstandsteam Midden hebben in samenwerking de verdachten Piendjel P. (24), Rivaldo P. (19) en Revelino R. (21) aangehouden op het aanmeersteiger bij het stuwmeer...

Minister Somohardjo van Binnenlandse Zaken en collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiqit Ramsaran brachten op 04 maart 2021 een bezoek aan het heil therapeutisch centrum Matoekoe waar kinderen en jong volwassenen met een ontwikkelingsachterstand worden begeleid. De ministers kregen een warme ontvangst van de pupillen die voor hen zongen. Minister Ramsaran reikte de prijzen voor de Srefidensi Tekenwedstrijd van zijn departement uit aan de pupillen met ondersteuning van collega-minister Somohardjo. Ook de bestuursleden van Stichting Matoekoe waren zeer ingenomen met het bezoek van de bewindslieden.

Bestuurslid Urwin Holband gaf in een toespraak aan dat er donkere wolken boven het centrum hangen. Hiermee doelend op de financiële situatie van het centrum. Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er allesbehalve rooskleurig uit, legde het bestuurslid uit. Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, via het districtscommissariaat van Wanica Zuid- Oost geven ondersteuning met het onderhoud van het terrein, terwijl het ministerie van Onderwijs twee volwaardige leerkrachten heeft toegewezen aan de school.

De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo zei dat Stichting Matoekoe de deuren niet zal hoeven sluiten. “Wij gaan stichting Matoekoe onder de aandacht brengen van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Onze president en vicepresident kennende, zij hebben een hart voor de sociaal-zwakkere mens”, aldus de Biza-minister.

Het ministerie van Biza heeft beleid uitgestippeld om overtollig personeel op andere ministeries ofwel departementen te plaatsen. Zo zijn reeds vijf personen toegewezen aan Matoekoe op hun verzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Matoekoe zal niet hoeven sluiten