maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
4
(1)

Stichting juicht initiatief bestrijden menstruatiearmoede in Suriname toe

lees ook ...

Nederlandse politie en CILC leiden politiecommissarissen naa...

In aanwezigheid van de programmamanager Benito Shukrula, docent/begeleider Politie en Leiderschap bij de Nationale Politie Nederland, eenheid Amsterdam, vond op woensdag 28 februari 2024 de eindconfer...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bindt de strijd aan tegen menstruatiearmoede. Er is vrijdag door het ministerie een bewustwordingsactiviteit georganiseerd voor consumenten. Op het voorterrein van EZ waren personen in de gelegenheid gesteld, betaalbare producten te betrekken bij importeurs.

“We weten dat men duurdere merken linkt aan betere kwaliteit, maar volgens de beschrijvingen zien we dat de goedkopere even goed kunnen zijn”, zei minister Rishma Kuldipsingh van EZ. De bewindsvrouw spreekt van een geslaagde pilot en is van plan soortgelijke activiteiten uit te breiden naar de districten.

Verder is er vanuit het ministerie ook een donatie gedaan aan de Stichting Single Mother Project Suriname. Deze stichting houdt zich bezig het bestrijden van menstruatiearmoede door producten te doneren aan scholen, alleenstaande moeders en andere organisaties. De bewindsvrouw benadrukte dat het geld hiervoor niet uit het budget van het ministerie komt, maar dat het de opbrengst is van een gezamenlijke actie van het personeel.

Stichtingsvoorzitter Judith Faerber is het ministerie dankbaar voor de donatie. Ze juicht het initiatief om menstruatiearmoede te bestrijden toe. Faerber ziet graag dat er hulp komt voor diegenen die de producten zelfs niet voor groothandelsprijzen kunnen aanschaffen.

“Wanneer vrouwen moeten kiezen tussen de aanschaf van voedsel voor het gezin en menstruatie producten kiest men minder snel voor het laatste. Vrouwen en meisjes zonder menstruatie producten zijn minder geneigd de school of werkplek te bezoeken. Daarom is het belangrijk deze groep te ondersteunen”, aldus Faerber.

Menstruatiearmoede is een wereldwijd fenomeen, waar vrouwen beperkte toegang hebben tot middelen om comfortabel door hun menstruatieperiode te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting juicht initiatief bestrijden menstruatiearmoede in Suriname toe