maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

lees ook ...

IMF Rondt zesde evaluatie van Surinaamse extended fund facil...

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) heeft de zesde evaluatie van Suriname onder de Extended Fund Facility (EFF) afgerond, waardoor de Surinaamse autoriteiten nu 46,7 miljoen Special Drawing Right...

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) op donderdag 16 mei 2024 jongstleden. Renfrum vroeg aandacht voor zorgpunten van de stichting.

De organisatie wil ontwikkelingsmogelijkheden voor jongeren, in het bijzonder kansarme- en probleemjongeren. Hiervoor wil men op een stuk terrein in Coronie een Boys Ranch opzetten met scholings- en vaktrainingsfaciliteiten voor jongeren in Coronie, Saramacca en Nickerie. Er bestaat echter nog geen titel op de grond. Renfrum hoopt dat de minister zijn invloed kan aanwenden, om zaken gedaan te krijgen bij zijn desbetreffende collegaministers.

De bewindsman gaf aan dat het ministerie zich inzet voor het welzijn van de Surinaamse jeugd, waaronder kansarme- en risicojongeren, die vooral middels landelijke training en vakscholing, skills worden bijgebracht, zodat zij betere perspectieven hebben op een baan. Hij heeft de zorgpunten van de stichting aangehoord en beloofd, dat hij bij zijn collegaministers aandacht hiervoor zal vragen.

Renfrum prees de minister voor de inspanningen van het ministerie ter versterking van de jongeren in ons land en de samenwerking met maatschappelijke organisaties bij de implementatie van het jeugdbeleid.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Jongeren voor een stabiele toekomst