dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting Jongeren van Sipaliwini gelanceerd tijdens inspirerende dag voor jongeren

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Onlangs hebben Jeugdraadsleden Jonathan Vrede en Magavio Jeroe van het district Sipaliwini in samenwerking met het Practitioner for Communication Coaching & Counselling Institute (PCCC-Institute) een educatieve dag georganiseerd in Atjoni, Sipaliwini. De activiteit, getiteld ‘Business Knowledge and Motivation’, had tot doel jongeren, waaronder studenten van VOJ Atjoni en de GLO School van Pokigron, te voorzien van kennis en tools met betrekking tot ondernemerschap, met als doel de achtergestelde positie van het binnenland te verbeteren.

Tijdens het evenement werd ook de lancering van de jongerenorganisatie ‘Stichting Jongeren van Sipaliwini’ aangekondigd, onder leiding van Jonathan Vrede. Deze organisatie heeft als doel projecten te initiëren en uit te voeren die de jongeren van Sipaliwini ten goede komen en zo bijdragen aan de ontwikkeling van het district.

Mitesh Bhaggoe, vertegenwoordiger van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, en Rajiv Goerdin, voorzitter van Jeugdraad Suriname, waren aanwezig bij het evenement. Bhaggoe prees het initiatief van de Jeugdraadsleden en moedigde de aanwezige jongeren aan om onderwijs te zien als een cruciale stap in het proces van het worden van succesvolle ondernemers.

Hij benadrukte dat elke droom haalbaar is zolang er hard en met passie aan wordt gewerkt. Verschillende onderwerpen werden behandeld tijdens de activiteit, waaronder ‘Wie ben ik?’, waarbij Elvira Waterberg van het PCCC-Institute sprak over talenten en interessegebieden van jongeren en het belang van ondernemen. Andere sprekers behandelden onderwerpen als ‘Niet opgeven’, ervaringen van een succesvolle onderneemster, talentenontwikkeling en ondernemerschap.

De jongeren toonden zichtbaar enthousiasme en blijdschap tijdens het evenement, dat als succesvol werd beschouwd. Het bewustzijn over ondernemerschap en verschillende studiemogelijkheden werd vergroot, en de organisatoren erkennen de groeiende behoefte aan motivatie, bewustwording en ondersteuning voor jongeren om hun doelen na te streven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Jongeren van Sipaliwini gelanceerd tijdens inspirerende dag voor jongeren