zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting Health Pro Care opent kantoor in Paramaribo

lees ook ...

Inheemse vrouwengroep ontvangt mobiele cool unit voor produc...

De coöperatie Asajaka Weno UA, een inheemse vrouwengroep uit Pierre Kondre Kumbasie in district Para, heeft een mobiele koelunit ontvangen om de kwaliteit van hun producten te waarborgen tijdens het v...

Op 2 augustus 2023 opent Stichting Health Pro Care haar deuren voor hulpverlening aan de van Lansbergestraat 13 te Paramaribo. Psycholoog, therapeut en Maatschappelijk Gezondheidszorg specialist Roël Haakmat (64 jaar) is de voorzitter van de Stichting die als hoofddoel heeft professionele geestelijke gezondheidszorg te bieden aan verschillende personen en groepen.

Hulpverlening
Het kantoor van Health Pro Care(HPC)is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9 uu‘s morgens tot 5 uur ’s middags.
Voor de groep van 60 plussers zijn ook de families en mantelzorgers welkom als zij voor hun bejaarde ouders hulp zoeken zoals: een psychologische diagnose(met geheugentest en dergelijke), een medische verwijzing of zorgbijstand verwijzing.

Alle leeftijden

Personen van alle leeftijden kunnen er terecht voor persoonlijke begeleiding: als je problemen levensgroot en overweldigend voor je zijn. Of als je voelt dat je een life coach nodig hebt om hindernissen in je leven te overwinnen. Voor Roel Haakmat die als psycholoog afstudeerde en praktiseerde, hij had al ervaring en het diploma psychiatrisch verpleegkunde op zak.
Eerder heeft Haakmat met succes geestelijke hulp kunnen verlenen in Nederland en Sint Maarten, deze laatste als Pro Health Sint Maarten.

Haakmat persoonlijk

Roël Haakmat was één van de Surinamers die na orkaan Irma op St.Maarten zijn remigratie naar zijn geboorteland begon voor te bereiden. In het jaar dat Haakmat in Suriname is heeft hij zich globaal georiënteerd op het gebied van ouderenzorg en toch wel de uitdagingen gezien, ook op het gebied van educatie.

Momenteel is Haakmat parttime docent te Covab in het vak geestelijke zorg voor ouderen. Op dit moment begeleidt hij een student met de Bachelor thesis “Zingeving voor ouderen”. Zelf studeert hij online voor zijn PhD psychologie aan de Atlantic University. In Suriname volgt Roel de cursus Afro Surinaamse ontwikkelingsstudies aan faculteit Humaniora aan de Adek Universiteit. Dit ter verdieping van zijn kennis middels lokale professoren, nodig na decennia in het buitenland te hebben gewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Health Pro Care opent kantoor in Paramaribo