Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname

Geplaatst

op

Dons 2

De stichting d’ONS(duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname) werkt vanaf 2006 aan de duurzame ontwikkeling van Suriname door uitwisseling van kennis en ervaring door Nederlandse en Surinaamse bedrijven, NGO’s en particulieren.

Vanaf 2008 organiseert de stichting jaarlijks een landbouw congres in hotel Torarica met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse Surinaamse partners. Dit jaar kon het congres niet doorgaan vanwege de covid-19 uitbraak. De uitreiking van de awards en het prijzengeld gaat wel door en zal plaats vinden in de week van tien oktober op locatie bij de winnaars. De bedoeling van de award is om de kleine duurzame landbouwers een schouderklopje te geven en om de samenwerking tussen hen te stimuleren alsook rolmodellen te presenteren.

Het vorig jaar waren Green Grow Garden van Radj Bisessar, Saba Farm te Redi Doti en Spirits Grun2 de winnaars. De awards en het bijbehorende prijzengeld van Duizend, vijfhonderd en tweehonderd en vijftig euro wordt dit jaar wederom ter beschikking gesteld door de Nederlandse sponsors Koppert Cress en Rijkzwaan. Voor klein landbouwers die aan duurzame teelt doen en kans willen maken op een award, is er nog mogelijkheid tot inschrijven op de website van de stichting www.stdons.nl – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 16:00

Het is de vraag wat de meer waarde is of is geweest van deze organisatie/evenement voor bedrijven in beide landen maar meer in Sme. Zijn er tastbare/zichtbare resultaten die zijn voortgevloeit hieruit? Misschien dat ik het geheel niet goed heb bijgehouden. Natuurlijk is het goed als mensen werken en zij de waardering/erkenning krijgen voor dat harde werk. Maar van dit soort evenementen verwacht je toch wel duidelijk zichtbare resultaten in de gemeenschap. Het zal goed zijn om, voor zover het nog niet gebeurt en los van de prijs die gewonnen kan worden, de mogelijkheid te bekijken bedrijven tools aan te… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen