zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting d’ONS stimuleert duurzame landbouw in Suriname

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket 2 vervroegd uittreden overheidsdi...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. In de periode 1oktober tot en met 31 decembe...

Sinds 2008 besteed Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname(d’ONS) aandacht aan duurzame landbouw in Suriname. In dit kader is George Karan  uitgeroepen tot de ‘Duurzaamste mkb-landbouwer 2021’ in de Ballroom van Hotel Torarica, waar vrijdag de uitreiking plaatsvond van de jaarlijkse awards. Hiermee worden kleine boeren bemoedigd om duurzame landbouw te blijven beoefenen, waardoor voedselveiligheid wordt bevorderd en daardoor ook de volksgezondheid.

Karan kreeg 1000 euro. Hij beplant tien hectare grond. “Door de klimaatverandering moet je steeds innovatief zijn. Als ik de prijs win ga ik het geld in een irrigatiesysteem investeren”, zei Karan, vóór de bekendmaking van de uitslag. De tweede prijs ging naar Dennis Parmo (500 euro) en Bramanand Matau eindigt op de derde plaats (250 euro). Matau bestrijdt schimmels en bacteriën met een zelfgemaakte middel van basilicum en Afrikaantjes.

Bij de overhandiging van de prijzen, hebben de winnaars hun passie voor de landbouw gedeeld met het publiek.  Het is opvallend dat deze landbouwers goede zaken hebben gedaan, vanaf de covid-19-pandemie. Vraag naar veilig geteeld fruit en groenten neemt steeds  toe. De winnaars benadrukken het belang van de sector. Parmo: “De aandacht is steeds gevestigd op goud en aardolie, terwijl de agrarische industrie even belangrijk is en misschien belangrijker zelfs. Wereldwijd heerst er een voedselschaarste en deze is niet zo makkelijk op te lossen.”

De uitreiking was live uitgezonden in Nederland in aanwezigheid van de Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi en Rob Baan, voorzitter van de Stichting d’ONS. De organisatie zet zich in voor behoud van de natuur en gezonde leefomgeving in Suriname voor toekomstige generaties. Dit wil men bereiken door  educatie en bewustwording  van de agrarische bedrijven in Suriname  te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting d'ONS stimuleert duurzame landbouw in Suriname