maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting d’ONS blijft landbouw stimuleren, door awards toe te kennen

lees ook ...

OW onderzoekt klachten over Bouwpolitie die burgers afperst

Er zijn de laatste tijd veel klachten binnengekomen bij het ministerie van Openbare Werken(OW) over de veldwerkzaamheden van de bouwpolitie en veldcontroleurs. Minister Riad Nurmohamed heeft in verban...

Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), blijft ondanks de pandemie toch kleine  landbouwers stimuleren, door winnaars uit te kiezen en awards uit te reiken. Sinds 2006 stimuleert deze stichting de uitwisseling tussen Nederlandse en Surinaamse bedrijven. Het gaat om de drie duurzaamste kleine landbouwers van Suriname. Covid-19 belet het houden van het traditioneel landbouwcongres in Torarica, maar  men zal toch de prijzen op 22 oktober in de Royal Ballroom in Hotel Torarica overhandigen aan de winnaars.

 De prijzen zijn aangepaste cheques van Euro 1.000.- , Euro 500.- , en Euro 250.-. Een klein selectief groep zal betrokken zijn bij de uitreiking. Er wordt gewerkt aan uitwisseling van ervaring tussen Nederlandse en Surinaamse bedrijven, ngo’s en particulieren.

Vanaf 2008 organiseert de stichting een jaarlijkse landbouwcongres met behulp van Nederlandse bedrijven en  partners in Suriname. De Nederlandse sponsors Koppert Cress, het ministerie van LNV en Rijkzwaan zullen dit weer mogelijk maken. Het Surinaamse bedrijf Varross is sponsor van de eerste prijs en het zadenbedrijf Bejo uit Nederland is dat voor de tweede prijs.

Hendrik Comvalius, directeur van de stichting, zegt dat het doel van de award tweeledig is. “We willen blijven doorgaan om de kleine duurzame landbouwers te stimuleren en met elkaar in contact te brengen, zodat er meer samenwerking gaat plaatsvinden. Dit is ook één van de vereisten voor de award,” zegt Comvalius. Het tweede doel is dat dit een manier is waarmee de kleine duurzame landbouwers rolmodellen worden voor andere landbouwers, met name de jongeren. En dat werkt in de praktijk,” benadrukt Comvalius.

In 2020 was het Surinaamse bedrijf NAGA’s augurken van de heer Narain uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname. Hij zal  op 22 oktober aanwezig  zijn, om op zijn manier een bijdrage te leveren aan het geheel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting d'ONS blijft landbouw stimuleren, door awards toe te kennen