donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
2
(1)

Stichting d’ONS beloont Landbouwers die het goed doen

lees ook ...

Books are provided to IOL by the Bonaire Scholarship

The School Community of Bonaire sent a cargo of Mathematics, Physics, Dutch, English, and Spanish textbooks to the Institute for the Education of Teachers (IOL). The books, which arrived with the mili...

In de Royal Ballroom van hotel Torarica werd op vrijdag 22 oktober 2021 het bedrijf ‘George farming’ van George Karan uit district Saramacca door de stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) en partners uitgeroepen tot het meest duurzame mkb-landbouwbedrijf van Suriname. 

De voorzitter van stichting d’ONS, Rob Baan bracht digitaal zijn felicitaties uit aan de winnaars. De ambassadeur van de stichting Joyce Sylvester en directeur Hendrik Comvalius deden dat ter plaatse

De winnaar was George Karan ontving die de eerste prijs van Euro1000 ontving. Hij is voltijds landbouwer en bezit ongeveer 10 hectaren die geheel beplant worden. Daarnaast huurt de teler grond om zijn productiecapaciteit te verhogen en continuïteit te garanderen aan zijn klanten. De teler is langer dan 30 jaar actief in de landbouwsector. Enkele jaren geleden heeft hij de training  “plantendokter” succesvol afgerond en is sindsdien overgestapt naar duurzame landbouw.

De jury vond het verrassend dat de teler werkt met innovatieve technologie voor het beheren van zijn wisselbouw systeem. George farming heeft door de jaren heen geïnvesteerd in een machinepark dat hij regelmatig inzet voor grondbewerking en wisselteelt. Karan maakt voornamelijk gebruik van biologische middelen.

Dennis Parmo uit district commewijne bezette de 2de plaats en won Euro 500 en de heer Matau uit district Wanica die de derde plaats haalde won Euro 250.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting d'ONS beloont Landbouwers die het goed doen