vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting CCS schonk boeken aan scholen in Marowijne

lees ook ...

Laatste lid aan het Medisch Tuchtcollege toegevoegd

President Chan Santokhi heeft op vrijdag 20 januari, Anne-Marie Bueno de Mesquita-Voigt, op het presidentieel paleis beëdigd als lid van het Medisch Tuchtcollege. Dit college werd in februari 2022 doo...

Op 4 maart werd de 21ste Nationale Voorlees- en Verteldag gehouden. Er wordt jaarlijks op deze dag voorgelezen aan duizenden kinderen in Suriname. Oudleerkracht Gerda Bijlhout is de initiatiefnemer van deze dag. De dag werd ingesteld om de leesachterstand van kinderen in te lopen. Stichting Cultureel Centrum Suriname heeft deze dag geadopteerd.

De Iporomanschool te Erowarte in het district Marowijne heeft op deze dag een doos vol Surinaamse kinderboeken van stichting CCS ontvangen. De kinderen en het schoolhoofd  Myra Colom waren enthousiast. Voorzitter Nadia Becker is dit niet ontgaan. “Dit is een goed signaal dat we met het CCS-biebteam een goede leeshoek in dit dorp gaan maken”, informeert zij de pers. De stichting zal de leerkrachten ondersteunen in het opzetten  en in stand houden van een leeshoek voor het dorp. Belangstellenden zoals ouders en verzorgers zullen worden betrokken om ook aan de hand van posters een verhaal te vertellen.

Dorpskapitein Jona Gunther en districtssecretaris Cynthia Pinas van het bestuursressort Marowijne Noordoost hebben geparticipeerd tijdens de voorleesdag op de Iporomanschool te Erowarte. Er werden vier groepen gevormd, waarvoor men apart voorlas. Ouders waren ook aanwezig.

De dorpskapitein las voor uit ‘Tigri het Katje uit Wakuri’ en de districtsecretaris uit ‘Amaisa gaat op bezoek’. Beiden bemoedigden de kinderen na hun voorleessessie  en vertelden waarom zij boeken moeten lezen. Ook VOJ Albina kreeg een doos  met Surinaamse literatuurboeken die nodig zijn voor het examen. Schoolhoofd Ismelda Jankie mocht dit in ontvangst nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting CCS schonk boeken aan scholen in Marowijne