Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling in de lift

Geplaatst

op

Arbeid N

De Stichting Arbeidsmobilisatie en -Ontwikkeling (SAO), een werkarm van de regering, bestaat in mei 2021 40 jaar. In het kader van haar veertig jarig bestaan behoort de lancering van de website op maandag 16 november, tot de kick-off van een reeks van activiteiten. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) mocht de de website officieel in gebruik nemen door het openingsscherm aan te klikken.

De organisatie die mensen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt en klein-ondernemerschap bevorderd door trainingen te geven,  streeft naar meer naamsbekendheid binnen de samenleving.  De slogan ‘No las bribi! Go skoro yu srefi na SAO’ is vandaag in gebruik genomen.

De interactieve website, gebouwd door Albertus Bruyning, bevat informatie over de organisatie. De waarnemend directeur, Joyce Lapar, gaf aan dat de inschrijving voor de vak trainingen door de website efficiënter is gemaakt, vanwege het feit dat die nu digitaal kan geschieden.

De waarnemend directeur vindt dat de organisatie nog steeds gezien wordt als een opleidingsinstituut voor drop-outs, waar zij en haar team verandering in gaan proberen  te brengen. De organisatie is gespecialiseerd in het om-, her- en het bijscholen van personen vanaf 16 jaar.

Minister Kuldipsingh  zei dat het ministerie bezig is met een vacaturebank, waarbij particuliere bedrijven, vacatures kunnen laten plaatsen. Het ligt in de bedoeling om werkzoekenden conform de vereisten, gekwalificeerd te maken voor de arbeidsmarkt. Hiervoor zal er ook een beroep gedaan worden op SAO.

Minister Kuldipsingh zei de directie, staf en personeel van de organisatie dank voor de behaalde resultaten. Ook motiveerde zij hen om zich te blijven inzetten, de cursisten zelfredzaam te maken en om ondernemerschap te stimuleren.

In het verlengde van de kick-off van de activiteiten is er vandaag voor de cursisten een lezing georganiseerd met als thema ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Het thema is uitgekozen in het kader van de ‘sixteen days of activism against gender based violence’ , die duurt van 25 november tot en met 10 december.

Een commissie onder leiding van Shaya Rodjan- Ramharakh is verantwoordelijk voor de activiteiten in verband met  het veertig jarig bestaan van de SAO.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen