maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting ‘A Marron kompas’ woedend op directeur Telesur

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

Stichting A Marron Kompas, onder leiding van Leo Brunswijk, eist het onmiddellijke ontslag van Telesur-directeur Mike Antonius. Hun eis is naar aanleiding van de reactie van de directeur in de media over het niet kunnen vliegen naar het binnenland voor het oplossen van de storing aan de zenders in verband met de COVID-19-protocollen.

Het binnenland is al geruime tijd verstoken van televisie. Door blikseminslag zijn de zenders van ATV, Asosye TV, TV Binnenland en de STVS uitgevallen. Stichting A Marron kompas vindt dat de uitspraken van Antonius kant noch wal raken, zeer misleidend zijn en een directeur zeer onwaardig. Het is volgens de stichting een pertinente leugen dat het vliegverkeer van en naar het binnenland volledig is lamgelegd door de regering.

De stichting geeft aan dat cargo- en repatriëringsvluchten ongehinderd plaatsvinden. Daarnaast kan elke organisatie of elk bedrijf te allen tijde ontheffing aanvragen bij de regering voor het uitvoeren van urgente werkzaamheden. De stichting vindt dat de directeur bewust bezig is om het binnenland af te houden van de broodnodige informatie. Vooral in deze COVID-19-pandemie is de juiste informatie vanuit de regering belangrijk voor het geheel land, waardoor fake nieuws kan worden bestreden.

Stichting A Marron Kompas eist van de regering dat zij directeur Antonius per direct ontslaat en een directeur benoemt die hart heeft voor elke inwoner op het Surinaams grondgebied. “De heer Mike Antonius heeft duidelijk alleen hart voor de stedelijke gebieden, maar niet voor de tribalen en inheemsen die in het binnenland wonen.”

Het moet voor de regering-Santokhi duidelijk zijn dat zij een hoge prijs zal betalen in het binnenland bij de komende verkiezingen als Antonius de kans krijgt om door te gaan met het saboteren van de ontwikkeling en toekomst van het binnenland, aldus Stichting A Marron Kompas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 'A Marron kompas' woedend op directeur Telesur